Saturday , April 27 2024

In termen de doua luni, firmele contractate pe proiectul ISPA trebuie sa finalizeze lucrarile incepute

N o parte din str\zile pe care s-au efectuat lucr\ri ISPA vor intra apoi `n programul de repara]ii stradale
Firmele contractate pentru a efectua lucr\ri de reabilitare [i `nlocuire a conductelor de ap\ [i canalizare din proiectul ISPA mai au un termen de dou\ luni pentru a-[i finaliza lucr\rile de pe str\zile care se afl\ `n grafic pentru lucr\rile ISPA, p=n\ la intrarea `n sezonul rece.
„Mai sunt dou\ luni pline, `n care firmele care se ocup\ cu lucr\ri la modernizarea re]elelor de ap\ [i canalizare trebuie s\ termine lucr\rile mai complexe”, a declarat primarul Ion Lungu.
De[i, potrivit acestuia, lucr\rile pe componenta de ap\ [i canalizare par a fi c=t de c=t `n grafic, autorit\]ile locale se confrunt\ cu probleme pe partea reabilit\rii carosabilului, dup\ ce muncitorii de la firmele TMUCB [i Pfeiffer [i-au terminat treaba iar str\zi precum Armeneasc\, Petru Rare[, Calea Unirii, M\gurei [.a. se afl\ `ntr-o stare ca dup\ potop.
„Le vom pune be]e `n roate, pe rom=ne[te, s\ nu `[i primeasc\ banii,  dac\ nu las\ str\zile `n condi]ii bune pentru a se putea circula”, a declarat Lungu.
Dup\ finalizarea lucr\rilor ISPA, o parte din str\zile care sunt importante artere de circula]ie [i care au intrat `n acest proiect vor intra `ntr-o nou\ faz\, de readucere a carosabilului la o stare bun\, odat\ cu `ncheierea contractului pentru reabilitarea str\zilor din municipiul Suceava. Lucr\rile vor fi f\cute de firma SUCT Suceava – Florconstruct SRL, care a c=[tigat licita]ia din luna iulie.
~n acest program de repara]ii stradale intr\ 55 de str\zi, pe unele urm=nd a se face lucr\ri de plombare, iar pe altele, precum strada 6 Noiembrie, se va turna covor asfaltic. O parte din str\zile vizate pentru reabilitare sunt: strada Narciselor, strada Bogdan Vod\, strada Rulmentului, strada Meseria[ilor, strada Castanilor, strada C\limani, Calea Unirii, Calea Burdujeni.
Valoarea total\ a sumelor prev\zute în buget pentru lucr\rile de repara]ii stradale ajunge la 20 de milioane de lei, cu TVA. (I.G.)

Vezi si

10.000 de lei amendă de la Garda de Mediu, pentru un operator care gestionează anvelope uzate

Comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava împreună cu lucrători din …