Tuesday , April 30 2024

Contrabandistii de tigari misuna in continuare pe soselele din judet

N arestarea poli]i[tilor [i vame[ilor de la Siret nu au creat niciun stres contrabandi[tilor de ]ig\ri n vineri, s\pt\m=na trecut\, au fost interceptate de poli]i[ti dou\ transporturi de ]ig\ri, ambele provenite din zona Vicov n este vorba `n total de 3400 de pachete de ]ig\ri n  unul dintre contrabandi[ti a fost re]inut `n vederea arest\rii, iar ma[inile cu care se transporta marfa au fost re]inute `n vederea confisc\rii

Nicio temere nu mai exist\ printre contrabandi[tii mici de ]ig\ri introduse peste grani]a rom=no – ucrainean\ cu toate c\ nu au trecut nici dou\ s\pt\m=ni de c=nd 59 de poli]i[ti [i vame[i de la PTF Siret au fost ridica]i [i b\ga]i `n arest de procurorii Direc]iei Na]ionale Anticoruptie Bucure[ti.
Vineri diminea]\, în jurul orei 08.30,  agen]ii Postului de Poli]ie P\tr\u]i au oprit în trafic pe DN2 un autoturism condus de Dorinel }ugui `n v=rst\ de 33 ani din comuna Vicovu de Jos.
Cu ocazia controlului efectuat de poli]i[ti, în interiorul portbagajul autovehiculului au fost identificate [ase baxuri cu ]ig\ri pentru care conduc\torul auto nu poseda documente legale de provenien]\. Cele 3.000 pachete de ]ig\ri în valoare de aproximativ 15.000 lei au fost ridicate în vederea confisc\rii.
În cauz\ s-a întocmit dosar penal împotriva lui Dorinel }ugui pentru comiterea infrac]iunii de contraband\, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului  fiind de 26.030 lei. În baza probatoriului administrat s-a propus începerea urm\ririi penale, confirmat\ de Parchetul de pe lâng\ Judec\toria Suceava [i s-a dispus re]inerea celui în cauz\ pe o perioad\ de 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lâng\ Judec\toria Suceava cu propunere de arestare preventiv\, cel în cauz\ fiind introdus în arestul IPJ Suceava. Autoturismul folosit de suspect la transportul ]ig\rilor a fost indisponibilizat în vederea continu\rii cercet\rilor, fiind depus în curtea IPJ Suceava.
N 400 de pachete de ]ig\ri de contraband\ `n portbagajul unui individ din Vicovu de Jos, descoperite la Marginea

~n aceea[i zi, `n jurul orei 12.30, agen]ii Postului de Poli]ie Marginea au oprit pentru control pe drumul na]ional 17A, un autoturism înmatriculat în str\in\tate [i condus de Gheorghe P. `n v=rst\ de 29 ani din aceea[i comun\ Vicovu de Jos.
Cu ocazia controlului, în portbagajul autovehiculului a fost descoperit un colet din folie de culoare neagr\ con]inând un num\r de 500 pachete ]igarete de provenien]\ ucrainean\, pe care erau aplicate banderole fiscale emise de autorit\]ile din Ucraina, f\r\ a poseda documente legale de provenien]\ sau transport.
Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poli]iei Municipiului R\d\u]i, `n cauz\ `ntocmindu-se dosar penal sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunii de „contraband\”. (C.P.)

Vezi si

Primarul Lungu: A fost semnat contractul pentru noua autobază destinată transportului metropolitan

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat, marți dimineață, că a fost semnat contractul de …