Tuesday , April 30 2024

Contrabandist trimis în judecată după ce, urmărit, a lovit cu mașina o autospecială a Poliției de Frontieră. Ca să scape, individul a fabricat un contract prin care vindea respectivul SUV unui mort

 Ilarion George Dumitrescu, din comuna Straja, a fost trimis în judecată după ce a izbit cu autoturismul său Mercedes ML, în care transporta 7.930 de pachete de țigări de contrabandă, autospeciala polițiștilor de frontieră aflată în urmărirea sa. In încercarea de a scăpa, individul  a lovit intenționat autospeciala poliției de frontieră u polițistul a tras un foc de avertisment în plan vertical, apoi unul spre pneurile mașinii, însă nu a nimerit ținta. Contrabandistul și-a continuat drumul, a trecut peste două maluri de pământ și prin albia unui pârâu, apoi a abandonat mașina și a fugit. Mai târziu, oamenii legii au aflat că suspectul a încercat să-și “fabrice” un contract prin care vindea mașina Mercedes ML unui mort, în încercarea de a scăpa de pedeapsă 

 contrabanda AMG


Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ilarion George Dumitrescu, din comuna Straja, sub aspectul comiterii infracțiunilor de “contrabandă”, “conducerea unui vehicul neînmatriculat”, “distrugere” și “fals în înscrisuri sub semnătură privată”.
Oamenii legii au reținut faptul că la data de 30 martie 2016, în jurul orei 09.00, polițiștii Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au fost informați cu privire la transportul unei cantități de țigări de contrabandă de către o persoană necunoscută care conduce un autoturism de teren marca “Mercedes ML 63 AMG”, dinspre localitatea Brodina de Sus, comuna Izvoarele Sucevei, spre localitatea Argel, comuna Moldovița. In baza informației, s-au format două echipaje, care s-au deplasat cu autospeciala din dotare de la sediul SPF Brodina pe DJ 176, pe raza localității Brodina de Jos.
In această localitate, în jurul orei 09.40, polițiștii de frontieră au depistat în trafic autoturismul Mercedes ML de culoare neagră, care avea montată pe partea din spate o plăcuță cu un număr de înmatriculare fals și care se deplasa cu viteză pe DJ 176. Ignorând semnalele regulamentare de oprire, șoferul mașinii respective a accelerat, iar la un moment dat a avut chiar intenția de a lovi autospecialele din dotare și polițiștii de frontieră, pe lângă care a trecut în mare viteză.tigari contrabanda
In aceste condiții, polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului, iar caracteristicile sale și viteza de deplasare au fost comunicate telefonic unui lucrător din cadrul Postului de Poliție al comunei Moldovița, pentru a sprijini o eventuală interceptare pe raza localității respective. După o distanță de circa șase kilometri, pe un sector de drum cu o curbă la stânga, polițiștii de frontieră au observat mașina urmărită, al cărei șofer a frânat brusc, întrucât dinspre localitatea Argel spre localitatea Brodina se deplasa un camion încărcat cu lemn, lățimea drumului nepermițând trecerea a două autovehicule concomitent.
Polițiștii de frontieră au oprit autospeciala de serviciu marca Dacia Duster în spatele autoturismului urmărit, iar unul dintre ei a coborât cu intenția de a-l reține pe fugar. In acel moment, însă, șoferul, în încercarea de a scăpa, a dat cu spatele, lovind intenționat autospeciala poliției de frontieră. Polițistul care a coborât din autospecială a tras un foc de avertisment în plan vertical, apoi unul spre pneurile mașinii, însă din cauza configurației terenului, nu a nimerit ținta, autovehiculul urmărit reușind să-și continue deplasarea prin stânga, pe DJ 176, iar după ce a trecut peste două maluri de pământ și prin albia unui pârâu, a reintrat pe DJ 176, ocolind astfel camionul încărcat cu lemn.
Polițiștii au continuat urmărirea spre localitatea Argel, autoturismul fiind găsit abandonat după circa 15 minute. Caroseria și geamurile mașinii erau stropite cu noroi, aceasta având aplicată doar în partea din spate o plăcuță cu număr de înmatriculare specific înscrierii în evidența circulației din Germania, iar în partea stângă a parbrizului a fost găsită seria de caroserie. Cercetându-se interiorul vehiculului, au fost găsite 7.930 de pachete de țigări, inscripționate cu însemnele mărcii de comercializare “Marble”, fără timbru fiscal, de proveniență Duty – Free, bunuri care trebuiau plasate sub un regim vamal și care fuseseră introduse ilegal pe teritoriul României, prin eludarea taxelor vamale și fiscale aferente, valoarea prejudiciului ridicându-se la suma de 88.514 lei.
Dumitrescu a “vândut” mașina unui bărbat mort
In urma verificărilor făcute de polițiști a rezultat faptul că autoturismul Mercedes ML figurează radiat din evidența circulației de către autoritățile din Germania, de la data de 21 noiembrie 2015, iar numărul de înmatriculare inscripționat pe plăcuța de pe mașină nu a fost identificat ca fiind atribuit vreunui vehicul înmatriculat în următoarele state: Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda, Letonia, Lituania, Ungaria, Slovacia, Suedia, Estonia, Cipru, Marea Britanie, Italia, Austria, Bulgaria, Polonia, Spania, Slovenia, Franța sau Finlanda. Anchetatorii au reușit să afle că mașina îi aparține inculpatului Ilarion George Dumitrescu.
Ulterior, de la locuința acestuia au fost ridicate mai multe obiecte și înscrisuri, precum: o banchetă din partea din spate scoasă dintr-un autoturism de teren, 17 plăcuțe cu diverse numere de înmatriculare, contractul de vânzare-cumpărare în original încheiat între Ilarion George Dumitrescu, în calitate de cumpărător, și C.C., în calitate de vânzător, având ca obiect autoturismul Mercedes ML, precum și un contract de vânzare-cumpărare în copie, încheiat la data de 27 martie 2016, în municipiul Rădăuți, între Ilarion George Dumitrescu, în calitatea de vânzător, și C.C., având ca obiect autoturismul de teren Mercedes ML, din care rezulta că inculpatul ar fi vândut mașina unui anume C.C.
Din verificările efectuate de anchetatori a rezultat că persoana indicată în dreptul calității de “cumpărător”, C.C., a decedat la data de 27 martie 2016, data încheierii contractului, la Institutul de Oncologie din municipiul Cluj Napoca. Procurorii au descoperit că numitul C.C. nu a încheiat și nu ar fi avut cum să încheie un asemenea contract de vânzare-cumpărare, deoarece era grav bolnav, fiind internat într-un spital de oncologie din municipiul Cluj Napoca cu circa trei săptămâni înainte de a muri, iar decesul a survenit la data de 27 martie a.c., într-o zi de duminică, la ora 08.00 dimineața, respectiv faptul că inculpatul, după comiterea infracțiunilor din data de 30 martie 2016, și-a preconstruit, ca probă în apărare, un contract de vânzare-cumpărare fictiv, din care să rezulte aparența că ar fi înstrăinat la o dată anterioară mașina cu care a fost implicat în săvârșirea infracțiunilor.
Inculpatul Ilarion George Dumitrescu are antecedente penale, prin sentința penală din 20 iunie 2013 a Judecătoriei Rădăuți, definitivă prin decizia penală din data de 6 decembrie 2013 a Curții de Apel Suceava, fiind condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de trei ani, pentru comiterea în concurs a unor infracțiuni de ultraj. Prin urmare, el a comis cele cinci infracțiuni ce fac obiectul prezentei cauze în termenul de încercare al suspendării condiționate a executării pedepsei rezultante anterioare.
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Rădăuți. Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de Procedură Penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …