Sunday , April 28 2024

Franta invinge Germania cu 2-0 si se califica in finala EURO 2016

franta-germania

Franta este cea de-a doua finalista a Campionatului European, echipa lui Didier Deschamps trecand in semifinale de Germania.

Gazdele turneului final s-au impus cu scorul de 2-0 la capatul unui meci extrem de spectaculos.

Intalnirea de la Marsilia a inceput cu Franta in ofensiva, Griezmann, cel care avea sa fie omul meciului, ratand o prima ocazie.

Nemtii s-au dezmeticit insa rapid si au pus stapanire pe joc, impingand tot mai mult balonul spre poarta lui Lloris. Thomas Muller a irosit o prima ocazie, reluand slab centrarea lui Emre Can, pentru ca un minut mai tarziu Lloris sa respinga spectaculos sutul mijlocasului de origine turca.

Ceva mai tarziu, Kroos a cerut un penalti, fara insa a-l primi, iar Muller si-a continuat seria ratarilor.

Francezii l-au testat pe Neuer cu baloane din afara careului, insa faza care avea sa schimbe soarta meciului a venit in prelungirile primei parti. Capitanul Germaniei, Bastian Schweinsteiger, a comis un hent stupid, arbitrul a aratat punctul cu var, iar Griezmann a deschis scorul.

Repriaz secunda ne-a adus o Germania incapabila parca sa atace periculos si o Franta care s-a jucat cu ocaziile.

Giroud n-a reusit sa trimita pe poarta dupa ce a scapat singur spre buturile lui Neuer, iar Koscielny a reluat putin peste transversala o centrare buna.

Si-a intrat in rol totusi vedeta Paul Pogba, care a ridiculizat un adversar in banda stanga, a centrat inselator, Neuer a respins gresit in centrul careului, iar Griezmann a pus latul pentru 2-0.

Imediat, nemtii au avut o bara prin Kimmich si au mai irosit doua ocazii importante pana la final, fara a reusi totusi sa inscrie.

Franta se califica in finala Europeanului pe care il gazduieste si se pregateste deja de meciul cu Portugalia, de la Paris.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …