Saturday , April 27 2024

Naționala României a obținut doar un punct în preliminariile Euro 2024: 0-0 cu Belarus

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu Belarus, 0-0, joi seara, pe Stadionul ”Szusza Ferenc” din Budapesta, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, nereuşind să se impună în faţa unei echipe modeste, pe care am dominat-o clar.

„Nu există jocuri dinainte câştigate şi eu am avertizat că ne aşteaptă un meci greu. Toţi suntem supăraţi, dar eu rămân la fel de încrezător că o vom scoate la capăt. Chiar dacă trebuie să ne mai şi chinuim şi trebuie să luptăm până în ultimul meci, ultimul minut, ultima secundă. Suntem pregătiţi să suferim, asta este, aşa suntem noi. Nu putem să ne facem lucrurile mai uşoare, cu toate că dorinţă a fost. Orice putem să reproşăm, dar nu că nu a fost dorinţă şi atitudine. Dar suntem toţi trişti că nu am câştigat jocul”, a menţionat selecționerul Edward Iordănescu la Digisport.

România a atacat mult, însă a făcut-o lent, previzibil, jucătorii antrenaţi de Edward Iordănescu fiind lipsiţi de claritate la ultima pasă sau în faţa porţii.

Gazdele (Belarus îşi joacă meciurile de acasă pe teren neutru, conform deciziei UEFA, n.red.) au avut prima ocazie de gol, dar şutul lui Klimovici (6) a trecut puţin pe lângă poartă.

Stanciu a ratat prima ocazie clară a echipei României (10), şutul său din careu fiind respins de portar. Alibec (16) a tras de la 16 metri, dar Ignatovici a respins în corner. Drăguş (18) a reluat cu călcâiul la un corner, însă balonul a ocolit poarta. Stanciu (23) a fost din nou periculos, dar voleul său de la 15 metri s-a dus peste poartă. Căpitanul Stanciu a avut o şansă (35), dar mingea trimisă din lovitură liberă nu i-a dat emoţii portarului.

După pauză, ostilităţile au continuat după acelaşi şablon. Alibec (53) a şutat în Politevici din câţiva metri, iar apoi Răzvan Marin l-a pus la încercare de Ignatovici (54), cu un şut de la 25 de metri, dar goalkeeper-ul a respins de sub transversală.

Konţevoi (56) a şutat din întoarcere, în plasa laterală, la unul dintre puţinele atacuri reuşite ale gazdelor. Moruţan a trimis un şut-centrare (66), dar Ignatovici a respins în Hagi. Stanciu a tras periculos la colţul lung, dar mingea a ocolit poarta (69). Moldovan a avut două intervenţii salvatoare la două mingi expediate de Konţevoi (67, 86).

În alt meci, Kosovo a învins Andorra cu 3-0 în deplasare. Partida Israel – Elveţia a fost amânată pentru 15 noiembrie. După această remiză, România se menţine pe locul secund, cu 13 puncte, după Elveţia, 14 puncte, dar urmată de Israel, 11 puncte, Kosovo, 7 puncte, Belarus, 5 puncte, şi Andorra, 2 puncte.

România va juca duminică pe Arena Naţională, cu Andorra (21:45), într-un meci fără spectatori, dar cu accesul permis copiilor sub 14 ani.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …