Tuesday , April 30 2024

Procesul a patru contrabandisti, in pericol de anulare

N potrivit avoca]ilor, celor patru le-ar fi fost `nc\lcat dreptul la ap\rare prin faptul c\ la instan]a de fond, `n sala de judecat\ a fost prezent un translator de limb\ rus\, de[i doi dintre ace[tia sunt cet\]eni de na]ionalitate ucrainean\, iar unul este lituanian n cei patru au fost prin[i s\pt\m=na trecut\ `ncerc=nd s\ treac\ pe frontiera verde 70 de baxuri de ]ig\ri, unul dintre contrabandi[ti fiind `mpu[cat `n um\r n

Magistra]ii Tribunalului Suceava au decis `n cursul zilei de ieri s\ am=ne judecarea recursului `mpotriva propunerii de arestare formulat de Valentin Florin Bodale, Viorel Pitsul, Deniss Pilacs [i Ruslan Ionashku pe motiv c\ `n cadrul [edin]ei de judecat\ din data de 13 februarie de la Judec\toria R\d\u]i, celor patru le-ar fi fost `nc\lcat dreptul la ap\rare prin faptul c\ la instan]a de fond, `n sala de judecat\ a fost prezent un translator de limb\ rus\ de[i doi dintre ace[tia sunt cet\]eni de na]ionalitate ucrainean\, iar unul este lituanian. Mai mult dec=t at=t, dup\ cum au sus]inut avoca]ii din partea ap\r\rii, rolul acestuia a fost minimalizat.
~n consecin]\, instan]a de judecat\ a aprobat cererea avoca]ilor, hot\r=nd s\ cear\ de la Judec\toria R\d\u]i, `nregistrarea [edin]ei de judecat\ [i de asemenea, copia legitima]iei de traduc\tor a Agripinei Anfimov, pentru a se stabili dac\ aceasta este autorizat\ ca translator de limb\ ucrainean\.
Cei patru au fost re]inu]i `n data de 11 februarie de poli]i[tii de frontiera suceveni de la Vicov, dupa ce au fost prin[i `ncerc=nd s\ transporte 70 de baxuri cu ]ig\ri de contraband\ în zona de frontier\ verde, unul dintre ei fiind împu[cat în um\r dup\ ce a refuzat s\ opreasc\ la soma]iile poli]i[tilor.
Cu o sear\ `nainte, în jurul orelor 20.00, poli]i[tii de frontier\ de pe autospeciala cu termoviziune din cadrul Sectorului Poli]iei de Frontiera Siret, au observat în apropierea frontierei rom=no – ucrainene, un grup de persoane care, dup\ ce a abandonat mai multe colete voluminoase la aproximativ 500 – 600 metri de linia de demarca]ie dintre cele doua state, s-a retras pe teritoriul ]\rii vecine.
Poli]i[tii de frontier\ au supravegheat zona p=n\ diminea]\, când în jurul orei 07.40, au fost observate dou\ autoturisme de teren care s-au apropiat de coletele abandonate, moment în care s-a ac]ionat pentru re]inerea [i identificarea persoanelor aflate în autoturisme. (Cezar P|UN)

Vezi si

Gheorghe Șoldan și-a depus candidatura la președinția CJ Suceava, în prezența ministrului Sorin Grindeanu

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan și-a depus luni, aproape de ora 15:00, candidatura la președinția Consiliului …