Wednesday , May 15 2024

Explozie la Uzina Mecanică de la Sadu: două femei au murit iar un bărbat a fost rănit

Două persoane au murit, vineri, iar o a treia a fost rănită în urma unui accident de muncă produs la Uzina Mecanică de la Sadu, primele informaţii arătând că a fost vorba despre o explozie. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj afirmă că a fost vorba despre o explozie urmată de un incendiu.
Primele informaţii furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă de la Sadu arată că este vorba despre două femei care şi-au pierdut viaţa şi despre un bărbat rănit.
Ultimul accident de la Sadu a avut loc în 16 noiembrie 2010. Atunci, un incendiu s-a produs la o secţie a Uzinei mecanice, iar o femeie a fost rănită.
Uzina Mecanică Sadu este situată în oraşul Bumbeşti Jiu din judeţul Gorj, în apropierea drumului european E70 Târgu Jiu – Petroşani. Uzina Mecanică Sadu produce muniţie de infanterie, armament de infanterie şi componente pentru acesta şi elemente pirotehnice de iniţiere.
Uzina Mecanică Sadu figurează în raportul ANAF ca aflându-se în topul datornicilor către stat din judeţul Gorj. Administratorul special al UM Sadu este Marcel Hoară (PDL).

Vezi si

Președintele Iohannis și premierul Ciolacu condamnă atacul asupra premierului slovac

Preşedintele Klaus Iohannis a reacționat, miercuri, după ce prim-ministrul slovac Robert Fico a fost împușcat …