Monday , April 29 2024

Zeci de generali ruşi, ucişi într-un atentat în Siria

syria

Zeci de generali ruşi ar fi fost ucişi în urma unui presupus atentat cu maşină-capcană care ar fi vizat o bază rusă în apropiere de oraşul Latakia, în nord-vestul Siriei, a relatat miercuri publicaţia israeliană The Jerusalem Post, citând surse din cadrul rebelilor sirieni.
Atentatul, despre care s-a aflat abia miercuri, a avut loc duminică după-amiază şi a fost comis, conform ziarului citat, de două facţiuni de opoziţie – Ahrar al-Sham şi mişcarea Bayan.
Potrivit biroului de presă al Ahrar al-Sham, cele două facţiuni, în coordonare cu jihadişti locali, care se infiltraseră pe teritoriul bazei militare ruse, au decis să comită atentatul după ce au observat o adunare de generali de rang înalt.
Gruparea Ahrar al-Sham susţine că zeci de generali ruşi au fost ucişi şi răniţi în explozie.
Anunţul privind acest atac a fost amânat până miercuri pentru a se asigura că jihadiştii implicaţi în atac s-au întors în siguranţă în teritoriile controlate de opoziţie, scrie The Jerusalem Post, citând surse din cadrul facţiunilor amintite.
Baza militară rusă care a fost ţinta atentatului cu maşina-capcană este considerată unul dintre cele mai importante centre militare ale forţelor ruseşti de pe coasta mediteraneană a Siriei, fiind situat la aproximativ 15 km de Latakia.
Atentatul a fost anunţat cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului convenit între Rusia şi SUA, programat să înceapă sâmbătă. Moscova şi Washingtonul au indicat deja că încetarea ostilităţilor nu se extinde şi asupra grupării Statul Islamic (SI) şi a Frontului Al-Nosra, dar după acest atac Rusia ar putea adăuga pe această listă şi Ahrar al-Sham, scrie The Jerusalem Post.
Ministerul rus al Apărării nu a făcut deocamdată vreun comentariu cu privire la informaţiile despre presupusul atentat.
stiripesurse.ro

Vezi si

UDMR, pe prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare

UDMR se va afla pe prima poziție a buletinului de vot la alegerile europarlamentare, iar …