Monday , May 20 2024

Explozie la o fabrica de alcool din Scheia, provocata de un scurtcircuit

Incaperea in care a avut loc explozia de la SC Vinalcool SRL

N `n urma exploziei, Gheorghe M., de 40 de ani, a fost r\nit, suferind politraumatisme [i multiple pl\gi la cap [i arsuri pe fa]\ n b\rbatul a fost transportat la Spitalul Jude]ean de Urgen]\ Suceava n

Cauza probabil\ a incendiului care a avut loc, ieri diminea]\, la ora 7.22 , la  SC Vinalcool SRL,  din comuna {cheia, a fost un scurtcircuit electric care a declan[at o explozie.

Potrivit Inspectoratului pentru Situa]ii de Urgen]\ (ISU) Suceava, explozia urmat\ de un incendiu la rezervorul de combustibil al centralei termice de la fabrica de alcool a fost anun]at\ prin 112, iar la sosirea echipajelor de pompieri militari ardeau violent rezervorul de combustibil lichid u[or, de aproximativ 1,5 tone, acoperi[ul, pe o suprafa]\ de circa 100 de metri p\tra]i, pere]ii laterali, pe o suprafa]\ de 50 metri p\tra]i, precum [i alte materiale combustibile.

Pentru stingerea incendiului au intervenit un echipaj format din 34 de pompieri militari, cu cinci autospeciale de lucru cu ap\ [i spum\, o autospecial\ pentru descarcerare de la Deta[amentul Suceava, precum [i grupa operativ\ a ISU, condus\ de inspectorul [ef al unit\]ii, colonel Ion Burlui.

Incendiul a fost stins dup\ o or\ [i jum\tate, iar pompierii au salvat dou\ cazane ale centralei termice precum [i sta]ia de dedurizare a apei.

Cauza probabil\ a incendiului a fost un scurtcircuit electric, care a declan[at o explozie de la sc\p\rile de gaze combustibile.

În urma exploziei, Gheorghe M., de 40 de ani, a fost r\nit, suferind politraumatisme [i multiple pl\gi la cap [i arsuri pe fa]\ [i fiind transportat la Spitalul Jude]ean de Urgen]\ Suceava. Victima a fost internat\ la spital unde se afl\ sub supraveghere medical\ timp de c=teva zile. Cercet\rile au fost preluate de IPJ Suceava pentru elucidarea `mprejur\rilor `n care s-a produs deflagra]ia. Totodat\, paralel se fac verific\ri de c\tre Inspectoratul Teritorial de Munc\  `ntruc=t  b\rbatul  era `n timpul programului de munc\. (O.S.)

Vezi si

Gheorghe Flutur, la inaugurarea Școlii Gimnaziale din Costişa: ”În comuna Frătăuții Noi, grija față de școli a administrației locale, a primarului, este pe primul loc”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent luni, 20 mai,  la inaugurarea Școlii …