Tuesday , April 30 2024

Azi, la ISU, se dezbate problema redeschiderii Bazarului

Mare parte din avize sunt deja semnate, dar halele închise vor trebui redeschise pentru că nu au fost montate încă instalaţii automate de stingere a incendiilor 

 gard bazar 3_tn


Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat ieri într-o conferinţă de presă că astăzi la ora 10 va avea loc la sediul ISU Suceava o discuţie cu conducerea inspectoratului pentru situaţii de urgenţă în vederea redeschiderii Bazarului.
Lungu a arătat că va propune spre analiză pompierilor o documentaţie complexă, ce va conţine, pe lângă dovada că mutarea chioşcurilor din Bazar s-a produs conform plamului ISU, o expertiză “la foc”, un document de la ACET care certifică existenţa şi funcţionabilitatea hidranţilor din incintă, acte asumate de la firme avizate ce au făcut lucări la instalaţiile electrice la spaţiile comerciale din incinta bazarului, un proiect de hotărâre de consiliu local prin care se stabileşte înfiinţarea unui post permanent de pompieri în Bazar, cu 10 angajaţI,  dar şi încheierea unui contract cu o firmă autorizată ISU ce să asigure paza contra incendiilor până pe 31 decembrie a.c., când postul de pompieri local va deveni funcţional.
Mai sunt şi alte aspecte care vizează extinderea suprafeţei de intervenţie la foc care vor fi discutate astăzi de primarul Ion Lungu, cu conducerea ISU Suceava. “Sperăm ca în două zile să terminăm gardul de separare dintre bazarul public şi cel privat, ştim că proprietarul bazarului privat ne va chema în judecată, îi vom oferi dreptul de servitute, conform legii, dar nu mai mult de atât”, a declarat Ion Lungu. El a mai arătat că o problemă foarte mare o constituie faptul că în spaţiile închise din bazar nu sunt asigurate sistemele de stingere automată a incendiilor, astfel încât aceste spaţii închise vor deveni, cel puţin în această iarnă, spaţii deschise, prin înlăturarea pereţilor dinspre fosta IRA.
“Trebuie instalate sisteme automate anti-incendiu, care necesită o perioadă mai lungă pentru investiţie. Mi-aş dori ca până la 1 decembrie să redeschidem Bazarul. Până în primăvară vom instala acele instalaţii automate anti-incendiu în spaţiile închise, iar după aceea se vor putea reînchide”, a declarat primarul Ion Lungu. (N.R.)

Vezi si

Accident la Salcea între un autoturism și o camionetă

Marți dimineață, în jurul orei 07.30, pe raza localității Salcea a avut loc un accident …

One comment

  1. Una peste alta, pe hârtie sunt măsuri bune. Ciudat este că nu s-a gândit nici Lungu, nici ceilalți bravi politruci suceveni la acestea după incendiul din ianuarie 2009. Sper să nu fie însă măsurile astea niște rahaturi ca în vremea lui nea Mircea Botezatu și Mihai Strugaru cu turnurile de pază din Bazar …