Tuesday , May 7 2024

La un pas de război! Coreea de Nord a bombardat Coreea de Sud

bombardament

Coreea de Nord a bombardat joi o unitate militară sud-coreeană aflată în zona vestică a graniţei intercoreene, a informat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând surse militare.
La rândul său, Coreea de Sud a tras zeci de obuze de cealaltă parte a graniţei cu Nordul, ca represalii la ceea ce pare a fi fost un atac cu rachetă lansat de Phenian, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării. “Am lansat un contraatac cu zeci de obuze cu calibrul de 155 mm”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului menţionat.
În plus, zeci de mii de soldaţi sud-coreeni şi americani au demarat luni un exerciţiu militar la scară largă, în cursul căruia simulează un atac din partea Coreei de Nord, care a condamnat deja manevrele comune drept o “declaraţie de război” şi a ameninţat cu o reacţie militară puternică.
Manevrele simulează o invazie la scară largă din partea Coreei de Nord, iar Seulul şi Washingtonul insistă că sunt pur defensive.
“Astfel de exerciţii militare la scară largă sunt aproape o declaraţie de război”, a afirmat săptămâna trecută Comitetul pentru Reunificarea paşnică a Coreei.
 

Vezi si

Vremea devine mai caldă decât normalul perioadei, dar va ploua mult în următoarele două săptămâni

Vremea în următoarea lună va fi mai caldă decât normalul perioadei, dar va ploua mult …