Monday , April 29 2024

DC News: Alina Bica, procurorul -şef al DIICOT, audiată de procurorii DNA

bica-udrea

Alina Bica, procurorul şef al DIICTOT, ar putea fi audiată la DNA, informează România TV, citând  DC News.
Numele procurorului şef al DIICOT, Alina Bica, a apărut în presa în scandalul legat de vizita la Paris, alături de Elena Udrea, preşedintele PMP, cu puţin timp înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale.
Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a face verificări în cazul procurorului-şef al DIICOT, Alina Bica, privind semnalările din presă despre deplasarea acesteia la Paris cu liderul PMP, Elena Udrea.
Alina Bica a fost numită la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în mai 2013, prin decret prezidenţial, la propunerea ministrului interimar de atunci al Justiţiei, premierul Victor Ponta.
Este procuror din 1996, când a intrat în magistratură la Parchetul Sfântu Gheorghe. În 2003 avansează la Parchetul instanţei supreme, la Serviciul de Combatere a Marii Criminalităţi Economice, devenit ulterior DIICOT.
Între 2009 şi 2012 a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, fiind parte a comisiilor care au lucrat la noile coduri penale.
 
 

Vezi si

Nereguli majore și etichete mincinoase la produsele lactate de pe piața din România, descoperite de ANSVSA 

Controale făcute de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în perioada 16-29 …