Friday , May 10 2024

Asasinul din Mazanaesti, fata in fata cu familiile victimelor sale

Nicolae Florentin Musca

ieri a început, la Tribunalul Suceava, procesul asasinului violator Nicolae Florentin Musca n pentru acesta exista nu mai pu]in de 11 capete de acuzare pentru omor, viol, furt [i distrugere criminalul [i-a recunoscut vina în toate capetele de acuzare [i de frica unei r\zbun\ri a declarat ca prefera sa fie judecat în Camera de Consiliu reprezentan]ii familiilor victimelor au cerut daune morale [i închisoare pe via]a pentru inculpatul Musc\

Ieri, la Tribunalul Suceava a avut loc primul termen de judecata în cazul violatorului criminal Nicolae Florentin Musca pentru care exista un num\r de 11 capete de acuzare: omor deosebit de grav, omor calificat, o tentativa de omor deosebit de grav, doua infrac]iuni de viol, o infrac]iune de tentativa de viol, doua infrac]iuni de violare de domiciuliu, o infrac]iune de distrugere prin incendiere [i doua infrac]iuni de furt calificat, fapte pe care le-a comis într-o perioada de numai [ase zile.
Chiar de la începutul [edin]ei de judecat\, inculpatul Nicolae Florentin Musca a cerut prin intermediul avocatei din oficiu, Doina Negru, sa fie judecat în Camera de Consiliu din motive de siguran]a fa]a de familiile implicate. Cererea acestuia a fost respinsa de judec\tor dupa ce a cerut p\rerea reprezentan]ilor familiilor victimelor, constitui]i ca p\r]i civile în proces [i care au declarat într-un glas ca doresc ca acest proces sa se desf\[oare public, pentru a se ar\ta lumii ce persoana odioasa este Musc\.
De asemenea, Nicolae Florentin Musca a solicitat, conform articolului 320 indice 1 al legii 202/2010 din Codul de Procedura Penal\, privind unele m\suri pentru accelerarea solu]ion\rii proceselor, ca judecata sa se faca în baza probelor administrate în faza de urm\rire penal\, declar=nd ca nu dore[te sa se administreze probe suplimentare la dosar pentru dovedirea vinov\]iei, acesta recunosc=ndu-[i faptele în totalitate. Aceasta solicitare a fost acceptat\, inculpatul urm=nd astfel sa beneficieze de reducere cu o treime a limitelor de pedeapsa prev\zute de lege, în cazul în care va primi o pedeapsa cu închisoarea mai mica dec=t pedeapsa cu închisoarea pe via]\.
F\c=nd referire la atitudinea procesuala a inculpatului [i pe fondul problemelor psihice ale acestuia, care sufera de o serie întreaga de afec]iuni, printre care epilepsie [i schizofrenie, avocata Doina Negru a sugerat judec\torului sa ]ina cont de aceste aspecte, suger=nd ca m\sura sa fie orientata spre minimum limitelor de pedeapsa prev\zute de lege.

Constantin Nutu si sora victimei Ilenuta Nutu
{edin]a a continuat cu audierea reprezentan]ilor familiilor victimelor, Constantin Nu]u, so]ul Ilenu]ei Nu]u, Alina Ni]\, fiica Mariei Alexandru [i Rodica Lati[ [i a consemn\rii preten]iilor acestora, cu propunerea acceptata de a desp\r]i latura civila a procesului de latura penal\.
Astfel, Constantin Nu]u a solicitat ca inculpatul sa pl\teasca lunar suma de 300 lei, fiec\ruia dintre cei trei minori ai acestuia, cu titlu de contribu]ie periodica la cre[terea [i educarea copiilor. De asemenea, solicita obligarea inculpatului la plata sumei de 4.000 lei reprezent=nd cheltuielile efectuate pentru înmorm=ntarea Ilenu]ei Nu]u. Totodat\, Constantin Nu]u a solicitat s\-i fie pl\tite daune morale în valoare de 10.000 euro, pentru suferin]a pricinuita [i pentru lipsa so]iei sale, respectiv a mamei celor trei copii minori.
Alina Ni]\, fiica Mariei Alexandru, a solicitat obligarea inculpatului la plata sumei de 100.000 lei reprezent=nd casa distrusa de acesta prin incendiere, bunurile distruse [i obiectele sustrase de acesta din locuin]\.
Totodat\, Alina Ni]a a solicitat daune morale în valoare de 10.000 euro [i obligarea inculpatului la plata cheltuielilor de înmorm=ntare a mamei sale, în valoare de 5.000 lei.
Rodica Lati[, a solicitat suma de 2.000 lei pentru daunele morale [i tot 2.000 lei pentru daunele provocate prin distrugere, dupa ce inculpatul a produs un incendiu în locuin]a acesteia din M\z\nae[ti, în care locuie[te împreuna cu mama sa.
Ace[tia au cerut judec\torului pedeapsa cu închisoarea pe via]a pentru Nicolae Florentin Musc\, urm=nd ca procesul sa continue în data de 19 ianuarie 2011, men]in=ndu-se starea de arest a inculpatului. (Cezar P|UN)

Vezi si

Fiecare elev de la Liceul cu Program Sportiv are propriul dulăpior pentru rechizite și lucruri personale. Telefoanele vor fi ”încuiate” în timpul orelor

În urmă cu un an de zile, conducerea Liceului cu Program Sportiv Suceava implementa, în …