Tuesday , April 30 2024

O cale ferata ar putea fi construita pentru a face legatura cu aeroportul de la Salcea

N modernizarea aeroportului de la Salcea se va face, `n mare parte, prin fonduri europene, Consiliul Jude]ean (CJ) Suceava f\c=nd demersuri `n acest sens, la Ministerul Transporturilor [i Infrastructurii n pre[edintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ]inut s\ precizeze c\ sunt discu]ii foarte avansate la nivel central [i pentru ob]inerea unei finan]\ri privind transportul intermodal, foarte util mai ales `n cazul transportului de m\rfuri

O cale ferat\ ar putea fi construit\ `n jude]ul Suceava, `n a[a fel `nc=t s\ se fac\ leg\tura direct spre aeroportul Salcea de pe magistrala feroviar\ care merge de la Bucure[ti la Vic[ani. Avantajul unei c\i feroviare care s\ asigure leg\tura direct spre zona aeroportului ar fi, `n primul r=nd, de ordin comercial [i ]inte[te spre un grad sporit de facilitare a transporturilor de m\rfuri.
Pre[edintele Consiliului Jude]ean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat c\ sunt demersuri f\cute `n acest sens la Bucure[ti pentru ca s\ fie un ajutor dat la administr]ia jude]ean\ `n vederea aprob\rii construirii unui sistem de transport intermodal. Acest sistem va permite transferul m\rfurilor de pe TIR – uri pe calea ferat\ [i apoi acestea s\ ajung\ la aeroport de unde s\ fie preluate cu avionul.
Modelul pe care autorit\]ile sucevene vor s\ `l aplice pentru acest sistem este la Timi[oara, pre[edintele CJ Suceava preciz=nd c\ urmeaz\ s\ aprobe, ast\zi, `n [edin]\ extraordinar\ a deliberativului jude]ean sucevean, alocarea unei sume de bani pentru completarea studiului de fezabilitate existent, privitor la dezvoltarea aeroportului „{tefan cel Mare”, `n vederea realiz\rii acestui sistem de transport intermodal. Deocamdat\, sunt analizate mai multe varinate de unde s\ se fac\ leg\tura aeroportului cu calea ferat\, cele mai probabil fiind din zona localit\]ilor V\ratec [i Vere[ti.
~n ce prive[te finan]area acestor lucr\ri, pre[edintele CJ Suceava a mai declarat c\ aceasta va fi asigurat\ din fonduri europene, Comisia European\ `ncuraj=nd echilibrarea modurilor de transport. De altfel, una din ultimele variante privitoare la modernizarea aeroportrului, inclusiv extinderea pistei, este cea de accesare a unor fonduri europene, discu]ii pe aceast\ tem\ av=nd loc la nivelul Ministerului Transporturilor [i Infrastructurii. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Recomandări ale pompierilor suceveni pentru petrecerea în siguranță a minivacanței de 1 Mai și Paști

 În perioada premergătoare și pe timpul minivacanței de 1 Mai și a sărbătorilor prilejuite de …

No comments

  1. Ca si cum zona noastra ar fii un fel de Singapore , investim bani fara rost asa cum i-am aruncat pe fereastra si pe cei legati de Centrul de afaceri de langa aeroport . Sa nu spuna cineva ca urmareste o viziune pentru anii 2100 ! .Astazi , cu certitudine , poti deturna bani mai usor din studii de fezabilitate sau proiecte decat din lucrari , unde stau toti cu ochii deschisi bine , inclusiv DNA .