Monday , April 29 2024

Texte pentru sinucigasi in abecedar: "Maria are o lama noua. Maria are o rana mare". Unde este "Ana are mere?"

libertatea

Generaţia de şcolari din clasa I va dezlega tainele cititului din cărţi care par scrise pentru sinucigaşi. Unele texte indeamna la violenta.
Textele apărute în manualul auxiliar “Să dezlegăm tainele abecedarului”, de pildă, sunt de genul: “Maria ia o lamă nouă./Maria, aruncă lama!/Nu, Ileana, e lama mea!/ Acum Maria are o rană mare.”
Din text se deduce o ceartă între Maria, care are “o lamă nouă”, şi Ileana, care vrea să i-o fure, spre disperarea Mariei, care vrea să păstreze obiectul tăios într-un anumit scop… Într-un final, care pare fericit, Maria reuşeşte să rămână cu lama, ba mai mult, aflăm motivul pentru care o voia cu atâta ardoare: să îşi provoace o “rană mare”.
O altă frază, care le pune micuţilor în evidenţă litera “b”, sună aşa: “Baba bătu bietul băiat bolnav”. Probabil că autorul se grăbea şi nu a găsit, pe moment, alte cuvinte cu “B”. În fine, se pune întrebarea cât de educative sunt textele morbide, scrise parcă pe gustul “Familiei Adams”, pentru un elev de clasa I din România…
libertatea.ro
 

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …