Monday , January 30 2023

VIDEO. Violențe la granița UE. Polonia a pus tunuri cu apă pe migranții care forțează frontiera

Forțele de securitate poloneze au pus marți tunurile de apă pe migranții care aruncau în ele cu pietre la granița cu Belarus, unde mii de persoane s-au adunat și fac încercări haotice de a ajunge în Uniunea Europeană, arată imagini video difuzate marți de autorități, potrivit Reuters.

Criza a determinat UE să pregătească noi sancțiuni împotriva Belarusului, pe care îl acuză că încearcă să destabilizeze blocul comunitar trimițând ilegal migranți peste graniță.
Imaginile difuzate de un purtător de cuvânt al guvernului polonez și de Ministerul Apărării au arătat o nouă escaladare a crizei la frontieră, unde migranții s-au adunat în număr tot mai mare pe partea belarusă în ultima săptămână.

Imaginile difuzate de un purtător de cuvânt al guvernului polonez și de Ministerul Apărării au arătat o nouă escaladare a crizei la frontier a cu Belarus, unde migranții s-au adunat în număr tot mai mare pe partea belarusă în ultima săptămână.

“Atenție, atenție, dacă nu respectați ordinele, se va folosi forța împotriva voastră”, spunea un mesaj prin difuzoare adresat migranților care aruncau obiecte, potrivit imaginilor care au fost difuzate de postul public de televiziune TVP.

De asemenea, în imaginile difuzate de guvernul polonez, migranții au fost arătați aruncând cu sticle și bușteni în gardul de frontieră și în soldații polonezi și folosind bastoane pentru a încerca să rupă gardul de frontieră.

Ministerul de Interne a transmis că un polițist a fost grav rănit de un obiect aruncat peste graniță și se află la spital cu o posibilă fractură craniană.

UE susține că Belarus încurajează migranții să treacă granița pentru a se răzbuna pe sancțiunile aplicate anterior pentru reprimarea protestelor de anul trecut împotriva realegerii contestate a președintelui Alexander Lukașenko.

Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, a replicat că acuzațiile privind alimentarea crizei de la frontieră sunt “absurde”.

Ministerul polonez al Apărării a declarat într-un mesaj pe Twitter că autoritățile belaruse au dat migranților grenade cu efect acustic pentru a le arunca asupra soldaților polonezi și a polițiștilor de frontieră.

HotNews

Vezi si

Boris Johnson spune că Putin l-a “amenințat” cu un atac cu rachete

Fostul premier britanic Boris Johnson a declarat că președintele rus Vladimir Putin l-a amenințat cu …