Tuesday , April 30 2024

Unificarea dreptei. Gheorghe Flutur: Nu e niciun fel de problemă să avem discuţii şi cu Traian Băsescu

flutur [800x600]

  „Ieşirea PNL din USL a fost un prim semnal şi apoi opţiunea pentru familia PPE sunt cel puţin două argumente pe care le vom explica credibil şi uşor electoratului nostru. În viaţă trebuie să găseşti obiective şi pe noi ne-au mai unit obiective de dreapta, Alianţa Dreptate şi Adevăr, care ne-a făcut să câştigăm alegerile şi acelaşi lucru îl vom face şi acum”, a declarat, ieri, Gheorghe Flutur

 
Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat ieri, la Digi 24, că scorul obţinut de Alianţa PSD-UNPR-PC în alegerile europarlamentare, respectiv 37%, obligă partidele cu viziune de dreapta să aibă un obiectiv comun şi anume câştigarea alegerilor prezidenţiale. De altfel, nu e „niciun fel de problemă” în a discuta şi cu Traian Băsescu în coagularea dreptei. În plus, o alianţă cu liberalii are argumente mai puternice după ce PNL a ieşit din USL şi ulterior a anunţat că doreşte să adere la grupul Popularilor Europeni, din care PDL face parte. Gheorghe Flutur, secretarul general al PDL, a declarat că nu vor fi probleme deosebite în a se alia cu PNL şi că acest pas este unul firesc. „Noi anunţam chiar din noaptea când centralizam rezultatele, un 36-37% scorul PSD aproape că ne obligă să grăbim procesul de coagulare a dreptei şi cine s-o facă: să înceapă Partidul Democrat Liberal împreună cu PNL”, a spus Gheorghe Flutur.
El a amintit şi că astăzi la ora 11 se va uni Biroul Naţional Permanent.
„Preşedintele Vasile Blaga propune o formulă 1^5 din partea noastră, din câte ştiu domnul Antonescu la fel, şi mâine (miercuri n.r.) la ora 17:00, la Parlament, ne vom întâlni. Noi mergem cu intenţii bune pentru că avem o responsabilitate de coagulare a dreptei pentru ca în alegerile din toamnă să avem o formulă eficientă un singur candidat şi să câştigăm prezidenţialele şi mai departe să ne pregătim pentru 2016, când dreapta va trebui să revină la putere cu o majoritate parlamentară”, a adăugat secretarul general al PDL.
„Partidul Naţional Liberal a ales, şi noi am salutat, să intre în familia PPE. Numitorul comun dintre noi va fi aceeaşi familie politică din Parlamentul European, cea mai puternică”, a subliniat Gheorghe Flutur.
Întrebat cum va explica electoratului această reconciliere între PDL ţi PNL, el a apreciat că e uşor şi a motivat că liberalii au ales să iasă din USL, uniune care le-a produs „pagube şi decepţii”.
„Ieşirea din USL a fost un prim semnal şi apoi opţiunea pentru familia PPE sunt cel puţin două argumente pe care le vom explica credibil şi uşor electoratului nostru. În viaţă trebuie să găseşti obiective şi pe noi ne-au mai unit obiective de dreapta, Alianţa Dreptate şi Adevăr, care ne-a făcut să câştigăm alegerile şi acelaşi lucru îl vom face şi acum”, a argumentat Gheorghe Flutur.
Secretarul general al PDL a su-bliniat că obiectivul principal este câţtigarea alegerilor prezidenţiale, iar apoi ar putea exista şi discuţii despre intrarea la guvernare în 2016.
El a spus că este posibil ca prin câştigarea fotoliului de la Cotroceni să se schimbe şi majoritatea parlamentară.
În privinţa declaraţiilor Elenei Udrea, Gheorghe Flutur a spus că toţi trebuie să lase orgoliile la o parte. „E bine că ne întâlnim cu liberalii mai întâi, dar PDL e deschis şi pentru discuţii în continuare şi cu celelalte formaţiuni de dreapta. Sunt convins că vom găsi soluţii de coagulare cu toate forţele ”, a menţionat el. „Să nu tragem concluzii din anumite declaraţii personale. Au campanii electorale, lupte, tensiuni, dar sunt convins că toate vor fi depăşite pentru un obiectiv comun: consolidarea dreptei româneşti”, a mai spus Gheorghe Flutur.
De asemenea, Gheorghe Flutur a mai declarat la Digi 24 că nu e niciun fel de problemă să discute şi cu Traian Băsescu şi că a avut şi vor avea în continuare deschidere să vorbească cu preşedintele, însă, pentru moment, acest prim pas este făcut cu PNL.
Discuţii cu PMP ar putea avea loc abia după finalizarea negocierilor PDL- PNL
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, după o şedinţă informală a conducerii partidului, că reprezentanţii PDL se vor întâlni, miercuri, la Parlament, de la ora 17.00, cu cei ai PNL, pentru o primă rundă de negocieri.
Si PNL are programată miercuri, de la ora 14.00, o reuniune a Delegaţiei Permanente.
Marţi, liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a aflat la sediul PNL pentru a discuta cu preşedintele demisionar al liberalilor, Crin Antonescu, variante de asociere a dreptei în urma scorului înregistrat la alegerile europarlamentare.
Ungureanu a declarat, la finalul discuţiei cu Antonescu, că discuţiile pentru coagularea dreptei sunt într-o fază incipientă şi nu este vorba despre fuziuni, făcând un apel la liderii politici să fie “decenţi”.
Discuţiile cu PMP în ceea ce priveşte unificarea forţelor de dreapta ar putea avea loc abia după finalizarea negocierilor dintre PNL şi PDL, dar şi dintre Mihai Răzvan Ungureanu şi li-berali, existând “o reticenţă faţă de Elena Udrea”, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.
Atât liderii PDL, cât şi cei ai PNL sunt reticenţi în ceea ce priveşte negocierile cu Partidul Mişcarea Populară, în special din cauza imaginii Elenei Udrea care este asociată ca imagine lui Traian Băsescu, au susţinut sursele citate.
Aceleaşi surse au precizat că discuţiile cu reprezentanţii PMP ar putea avea loc abia după finalizarea negocierilor dintre PNL şi PDL pentru o alianţă politică în perspectiva alegerilor prezidenţiale.
De asemenea, liberalii îşi doresc să ajungă la o concluzie în cazul discuţiilor începute cu Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice.
De altfel, discuţiile de miercuri dintre liderii PNL şi PDL survin unor negocieri preliminare la nivelul eşalonului II din cele două partide înainte de alegerile europarlamentare. La momentul respectiv, întâlnirea între Crin Antonescu şi Vasile Blaga a fost amânată pentru după alegeri pentru a vedea raporturile politice dintre cele două partide, mai susţin sursele citate.

Vezi si

Meteo. Ploi în mai multe regiuni în minivacanța de 1 Mai și de Paște

Meteorologii anunţă că, de 1 Mai şi de Paşte, temperaturile vor fi uşor mai ridicate …