Sunday , May 26 2024

Fata fugita de acasa a stat o noapte la Sihastria Raraului

sihastria raraului

Misterele dispariţiei Iuliei Ionescu încep să se dezlege. Fata s-a ascuns la Mănăstirea Sihăstria Rarăului din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, iar călugărul care a condus-o la gară provine din acest lăcaş de cult. 

Ioan Larion Neagoe, staretul schitului, a recunoscut în faţa poliţiştilor că a găzduit-o pe fugara Iulia.
Fata Iulia Ionescu stat la schitul de călugări în noaptea de 14 spre 15 februarie. Conform unor surse judiciare, Iulia Ionescu a povestit că a plecat miercuri cu un microbuz din Bucureşti spre Târgu-Neamţ. Cel mai probabil, fata a stat două nopţi la mănăstirea Agapia, apoi a ajuns vineri la Sihăstria Rarăului, unde a petrecut o noapte.
Sâmbătă dimineaţă, mai mulţi politisti  au venit cu poza fetei la Sihastria Rarului, pentru a-i întreba pe călugări dacă au văzut-o pe Iulia. Stareţul însă a minţit, ascunzând poliţiştilor faptul că fata se află acolo. Ulterior, preotul a mărturisit că s-a speriat de consecinţe şi a spus Iuliei să se ducă acasă. Fata a fost urcată în Dacia-papuc a mănăstirii şi condusă de un călugăr la gara din Suceava. Acolo, călugărul i-a cumpărat bilet şi i-a înmânat telefonul lui de pe care Iulia i-a trimis mesaj mamei sale, că se întoarce acasă.
„Fata a ajuns la mănăstire vineri, venind de la Neamţ, a stat la noi în noaptea de 14 spre 15 februarie, sâmbătă dimineaţă, poliţiştii au venit la mănăstire cu poza ei să ne întrebe dacă au văzut-o. Îmi pare rău că i-am păcălit, dar aşa sunt regulile noastre, să ne protejăm credincioşii“, ar fi spus stareţul în faţa poliţiştilor, conform aceloraşi surse din anchetă.  Conform adevarul.ro, ajunsă la gară, fata a fost condusă la tren de călugăr
La Roman (judeţul Neamţ) au urcat în tren mai mulţi ofiţeri îmbrăcaţi în civil, iar pe traseul Roman – Bacău – Adjud, s-au urcat şi femei-anchetator, tot în haine civile. Acestea s-au aşezat pe banchetă lângă fată şi i-au explicat că urmează să o ajute să ajungă la părinţii ei. Adolescenta a fost dată jos din tren în staţia din Focşani, de unde mai departe a fost dusă la Bucureşti.
Manastirea Sihastria Raraului se afla la o distanta de 7.5 km de Campulung Moldovenesc, este un schit de calugari si are Hramul Acoperământul Maicii Domnului, fapt care probabil a dus si la confuzia ca Iulia ar fi fost gazduita de manastirea din Dorna Arini, întemeiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului care are acelasi hram.

Vezi si

 Bucovina Rădăuți a ratat calificarea în finala barajului de promovare în Liga a II-a

Bucovina Rădăuți a ratat calificarea în finala barajului de promovare în Liga a II-a, după …