Tuesday , April 30 2024

Efectele incredibile ale ardeiului iute asupra inimii si colesterolului

ardei-iute

Specialiştii recomandă în general ca hrana să nu fie prea condimentată, însă ardeiul iute ar putea fi o excepţie. Cercetătorii chinezi arată într -un studiu că ardeiul iute scade nivelul colesterolului şi ajută la păstrarea unei bune sănătăţi cardiace.

Până să ajungă la această concluzie, echipa din Hong Kong a observat şase săptămâni şoareci pe care i-a împărţit în cinci grupe. Fiecare a primit sau nu o doză precisă de capsaicină, elementul care dă ‘forţă’ ardeiului iute. Rezultatele au arătat că nivelul colesterolului total – trigliceride şi ‘colesterolul rău’ – din sângele rozătoarelor a scăzut semnificativ la cele care consumaseră ardei faţă de grupul martor. Acest impact nu a putut fi totuşi asociat cu o doză precisă de ardei.

În afară de efectul asupra colesterolului, cercetătorii au mai identificat o latură pozitivă a ardeiului iute. Capsaicina a mai fost asociată cu reducerea concentraţiilor substanţelor implicate în inflamaţii, factor care favorizează apariţia unor probleme cardiace.

obiectiv.info

Vezi si

Un vaccin ARNm împotriva cancerului de piele, testat în faza a 3-a la Londra

Primul vaccin personalizat din lume pe bază de ARN mesager împotriva melanomului – care are …