Thursday , March 28 2024

Tag Archives: colesterol

Dr. Cobuz – Despre COLESTEROL

Molecula cel mai bine studiată în medicină și pentru cercetarea căreia s-au acordat 13 premii Nobel este colesterolul. Izolat, pentru prima dată în anul 1784, din calculii biliari și exercitând o fascinație aproape hipnotică asupra generațiilor de savanți, colesterolul are o  proprietatea care în membrana celulară îl face deosebit de …

Mai mult »

Studiu: Există o legătură directă între colesterolul ridicat și demență

Cercetătorii australieni au descoperit o legătură directă între colesterolul ridicat şi riscul de demenţă. După ce au revizuit nu mai puțin de 17 studii internaţionale, realizate pe peste un milion de pacienți sub 65 de ani, oamenii de știință de la Heart Research Institute, din Newtown, au ajuns la concluzia …

Mai mult »

Carnea de vitel si cea de miel au cel mai mult colesterol

Carnea de miel este o sursă bună de proteine de calitate. Conţine în plus vitamine şi minerale, însă intră în categoria „cărnurilor roşii“ foarte bogate în colesterol, motiv pentru care se recomandă moderaţie în consum. Se apropie Sărbătorile Pascale şi carnea de miel va fi pe masa multor români. Carnea …

Mai mult »

Un vaccin împotriva colesterolului, eficient pe şoareci, este acum testat pe oameni

Un vaccin care reduce colesterolul și care ar ajuta la prevenirea atacurilor de cord a început să fie testat pe oameni, după realizarea unor studii eficiente asupra șoarecilor, potrivit unui articol publicat în ultima ediție a revistei European Heart Journal și citat de EFE. Testele clinice sunt realizate de cercetători …

Mai mult »

Ce efecte au maslinele asupra colesterolului

Maslinele sunt alimente bogate din punct de vedere nutritional, cu o valoare energetica ridicata. Sunt de doua feluri: cele negre, culese la maturitate si cele verzi. Iata de ce trebuie sa nu lipseasca din meniul zilnic. Maslinele contin cantitati insemnate de fier, vitamina E si cupru. Datorita acestora ele pot …

Mai mult »

Grepfrutul şi mierea combat colesterolul. Descoperă alte efecte nebănuite ale acestui amestec

Ai consumat până acum grepfrut în combinaţie cu miere? Acest amestec are efecte multiple asupra corpului, deoarece abundă în vitaminele A, B, D şi E, calciu, fosfor, mangeziu, mangan, zinc, cupru şi fier. Dacă mănânci grepfrut cu miere, îţi poţi îmbunătăţi sănătatea pe mai multe planuri. 1. Pectina din compoziţia …

Mai mult »

Consumul unui fruct de avocado pe zi ajuta la scaderea colesterolului rau

Consumul unui fruct de avocado pe zi ar putea ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau in cazul persoanelor supraponderale si obeze, dar a caror stare de sanatate este buna, potrivit unui studiu citat de Reuters. Rezultatele studiului nu inseamna ca oamenii ar trebui sa adauge pur si simplu fructele …

Mai mult »

Alimentul care îţi curăţă ficatul. Ce putem bea în loc de cafea

Cicoarea este cunoscută pentru proprietăţile sale vindecătoare încă din perioada Egiptului Antic, când era folosită la tratarea bolilor de fiere, ficat şi rinichi. Mulţi medici recomandă înlocuirea cafelei normale cu cea de cicoare. Cei care nu-şi pot începe ziua fără cafea obişnuită, pot consuma cicoare seara, înainte de culcare, fără …

Mai mult »

Pastila multifunctionala care ar putea salva vieţile a milioane de oameni

O pastilă care ar putea salva vieţile a milioane de oameni în fiecare an a fost creată de oamenii de ştiinţă. Pastila, care ar putea preveni infarctele şi atacurile vasculare cerebrale, conţine o combinaţie de medicamente care duce la ameliorări semnificative ale valorilor tensiunii arteriale şi ale concentraţiei de colesterol …

Mai mult »

Adevarul despre mere, fructele care “tin doctorul departe”

Unul dintre cele mai cunoscute proverbe spune că un măr pe zi te fereşte de o vizită la medic, însă cât de adevărat este acest proverb? Iată care sunt actiunile marului asupra sanatatii: Pectina: este o fibra solubila nedigerabila care iti scade presiunea arteriala si nivelul glucozei din sange. De …

Mai mult »