Tuesday , April 30 2024

Casatoria printului William ar putea aduce economiei britanice venituri de 730 de milioane de euro

C\s\toria prin]ului William cu iubita sa Kate Middleton, ce va avea loc în 2011, ar putea aduce economiei britanice venituri de peste 620 de milioane de lire sterline (730 de milioane de euro), potrivit unui studiu care a estimat impactul acestui eveniment asupra comer]ului, informeaz\ AFP.
Numai cump\r\turile pentru celebrarea c\s\toriei regale a[a cum se cuvine – în special alimente [i b\uturi – vor genera venituri de 380 de milioane de euro, afirm\ exper]ii cabinetului de cercet\ri economice Verdict.
Vânz\rile de farfurii [i ce[ti din por]elan cu efigia cuplului [i alte suveniruri se vor ridica, la rândul lor, la cel pu]in 30 de milioane de euro.
Beneficiile financiare aduse de acest eveniment în sectorul transporturilor [i al turismului sunt evaluate la peste 250 de milioane de euro.
“Aceste sume par destul de mari, îns\ trebuie s\ se ]in\ cont de faptul c\ acest eveniment va avea un impact major pe plan mondial, nu doar în Marea Britanie”, se afirm\ în comunicatul emis de cabinetul Verdict.
Anun]ul logodnei [i viitoarei c\s\torii a prin]ului William a fost primit ca o veste bun\ de reprezentan]ii mediilor economice, într-un moment în care Marea Britanie traverseaz\ o perioad\ de austeritate f\r\ precedent, care cânt\re[te greu asupra moralului poporului britanic.
Prin]ul William [i Kate Middleton, care s-au cunoscut pe când erau studen]i la Universitatea St. Andrews din Sco]ia, au o rela]ie de aproape 10 ani, marcat\ de câteva desp\r]iri [i reîmp\c\ri.
Prin]ul William, fiul cel mare al prin]esei Diana, decedat\ în 1997, [i Kate Middleton, ambii în vârst\ de 28 de ani, s-au logodit în luna octombrie, cu ocazia unei vacan]e private pe care au petrecut-o în Kenya.
C\s\toria lor va avea loc în prim\vara sau în vara anului 2011, la Londra. Ziua acestei nun]i ar putea fi declarat\ s\rb\toare na]ional\.
C\s\toria lui Kate Middleton cu prin]ul William va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa c\s\torie dintre prin]ul Charles [i prin]esa Diana, celebrat\ în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divor]at în 1996, iar prin]esa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a c\s\torit cu Camilla, o veche prieten\ a sa.

Vezi si

Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale

Interogat de polițiștii francezi în legătură cu presupuse agresiuni sexuale asupra a două femei pe …