Saturday , May 4 2024

Finala feminina surpriza la Melbourne

Dominika Cibulkova a trecut in sferturi de Simona Halep si este prima tenismena din Slovacia intr-o finala de Mare Slam
Dominika Cibulkova a trecut in sferturi de Simona Halep si este prima tenismena din Slovacia intr-o finala de Mare Slam

Na Li (China), cap de serie numărul 4, şi Dominika Cibulkova (Slovacia), a 20-a favorită a competiţiei, s-au calificat, joi, în finala feminină la AUSTRALIAN OPEN.
Na Li a învins-o, în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-4, pe Eugenie Bouchard (Canada), cap de serie numărul 30. Na Li a acces pentru a treia oară în ultimul act la Melbourne, după ce a pierdut finalele din 2011 şi 2013. Na Li, în vârstă de 31 de ani, este prima jucătoare din Asia care s-a impus într-un turneu de Grand Slam, la Roland-Garros în 2011.

Dominika Cibulkova a trecut, în semifinale, cu scorul de 6-1, 6-2, de Agnieszka Radwanska (Polonia), a cincea favorită a competiţiei. Dominika Cibulkova, în vârstă de 24 de ani, este prima jucătoare din Slovacia care ajunge în finala unui turneu de Grand Slam. Cibulkova a învins-o, în sferturile de finală, cu scorul de 6-3, 6-0, pe Simona Halep, cap de serie numărul 11.

“Încă nu-mi vine să cred că sunt în finală. Nu cred că se întâmplă asta”, a fost prima reacţie pe care a avut-o Cibulkova, prima jucătoare din ţara sa care ajunge într-un ultim act la un turneu de asemenea anvergură.

În finală, Cibulkova va juca împotriva chinezoaicei Li Na, pe care nu a învins-o niciodată în precedentele patru întâlniri.

“Voi avea nevoie de ceva timp pentru a-mi reveni după această semifinală, dar cred că voi fi pregătită. Vreau doar să mă bucur de prima mea finală, aşa cum am făcut în toate meciurile jucate aici”, a spus Cibulkova.

“Ultima oară a fost dificil, dar acum voi încerca să fac pasul următor”, a spus Na Li, învingătoare în 2011 la Roland Garros, singurul său titlu de Grand Slam.

Na Li – Dominika Cibulkova, finala AUSTRALIAN OPEN 2014, are loc sâmbătă, de la ora 4:00 (ora României), în direct la EUROSPORT.

Vezi si

Recolta Fântânele a produs surpriza etapei intermediare din Liga a IV-a

Recolta Fântânele a produs surpriza etapei intermediare, programată marți, de Sf. Gheorghe, în Liga a …