Wednesday , May 1 2024

Un cunoscut fotbalist roman isi anunta retragerea

nationala

Paul Codrea a luat o decizie surprinzătoare în iarnă, când a decis să se alăture echipei ASU Politehnica Timişoara (liga a cincea). Mijlocaşul venea după o jumătate de sezon în Liga I, la Rapid şi a decis să se apuce de antrenorat la nivelul campionatului judeţean.

Paul Codrea a anunţat, duminică, după amicalul echipei sale cu FK Kikinda, că nu se mai gândeşte să joace, fiind hotărât să se concentreze mai mult pe cariera de antrenor. Fostul fotbalist a şi glumit pe seama vârstei sale, spunând că e prea bătrân. De menţionat e, însă, faptul că printre jucătorii săi se numără Iosif Rotariu (50 de ani) şi Titi Varga (48 de ani).

“Am renunţat la ideea de a reveni pe teren. Îmi place meseria de antrenor şi cred că dacă aş fi în teren nu aş putea să o fac la fel de bine. De pe margine, vezi altfel lucrurile, eşti mai lucid şi cred că pot să-i ajut mai bine de pe bancă. În România, orice jucător la 30 de ani e considerat bătrân, deci eu, care am 32, sunt foarte bătrân. Aşa am simţit, aşa am făcut”, a declarat Paul Codrea pentru ProSport.

Codrea are şi acum de primit salariile restante de la Rapid, de pe urma celor şase luni pe care le-a petrecut acolo: “Nici nu mai ştiu nici eu când mai am termen în proces. Retrogradarea asta a Rapidului trebuia să se întâmple mai demult. Nu au luat licenţa şi nu era normal să joace barajul ăla!”.

Paul Codrea a jucat în cariera sa pentru Dinamo, Poli Timişoara, FC Argeş, Genoa, US Palermo, Perugia, AC Torino, Siena, AS Bari (în total 10 ani în Italia, în Serie A şi Serie B), Rapid şi ASU Politehnica Timişoara.

Are 44 de selecţii şi un gol marcat pentru România.

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …