Negrul a fost culoarea serii la gala premiilor BAFTA

reportersite
19/02/18 ora:10:12am

Actriţele au purtat rochii negre la gala londoneza, în semn de sprijin pentru mişcarea care luptă împotriva discriminării sexuale şi a inegalităţii.

BAFTA negruUn mesaj similar au transmis vedetele şi la gala Globurilor de Aur.

Rochia neagră din catifea a scos în evidenţă silueta extrem de subţire a Angelinei Jolie. Accesoriile, o pereche de cercei cu diamante de 32 de karate, au dat strălucire ţinutei. Vedeta a avut alături pe covorul roşu o bună prietenă, activistă pentru drepturile omului şi scriitoare originară din Cambodgia.

Şi Jennifer Lawrence a optat pentru negru şi a apărut într-o rochie cu un decolteu de inspiraţie geometrică.

Australianca Margot Robbie a etalat o ţinută din voal şi cu aplicaţii strălucitoare.

Şi Salma Hayek, ea însăşi ţinta hărţuirilor sexuale la Hollywood, a purtat negru.

Salma Hayek, actriţă: “Sunt mândră că industria mea e cea care a deschis lupta împotriva inegalităţii şi a hărţuirilor sexuale.

Reporter: “Ai povestit cu mare curaj cum Harvey Weinstein te-a hărţuit sexual. Cât de greu a fost să faci asta?

Salma Hayek: “A fost foarte, foarte greu. Mi-a luat luni de zile să mă hotărăsc.”

 

Anette Benning, actriţă: “Cred că este un an excepţional. Sper că femeile din domeniul filmului vor reuşi să atragă atenţia asupra unor probleme care afectează femei din numeroase alte domenii.”

 

Bărbaţii, în schimb, au purtat insigne pe care se putea citi “Time’s Up”, numele mişcării antidiscriminare care a apărut la Hollywood.

Gary Oldman, actor: “Vocile femeilor au fost înăbuşite pentru mult timp şi lucrurile trebuie să se schimbe.”

Protocolul regal interzice orice acţiune care trimite un mesaj politic sau social, aşa că ducesa de Cambridge a fost nevoită să ignore apelul la ţinuta neagră, lansat de activişti. Însă Kate a optat pentru o rochie verde închis, al cărei material a căzut lejer peste burtica de viitoare mămică. Rochia a avut totusi un detaliu negru, o panglica in zona taliei, iar poseta aleasa a fost una tot neagra.