Friday , April 26 2024

Razvan Lucescu: România merita sa castige

Selec]ionerul R\zvan Lucescu a declarat, miercuri, dup\ meciul amical România – Italia, scor 1-1, c\ prima reprezentativ\ ar fi meritat s\ câ[tige întâlnirea de la Klagenfurt (Austria), pentru modul în care au evoluat juc\torii s\i, [i a l\udat presta]ia debutan]ilor Râp\ [i T\t\ru[anu.

“A fost un meci bun, pe care l-am jucat împotriva unei echipe grele din fotbalul mondial. Chiar le-am spus b\ie]ilor c\ un rezultat pozitiv ar putea schimba toat\ conjunctura din jurul na]ionalei, într-una pozitiv\. Au mai fost astfel de meciuri în istorie. Sunt rezultate de care te po]i ag\]a, prin care cape]i putere, prin care ar\]i juc\torilor c\ te po]i bate cu oricine. Pur [i simplu am ob]inut mai pu]in decât am meritat. [i ast\zi meritam s\ câ[tig\m, m\car prin ocaziile avute pe contraatac. A fost un an ghinionist, la cea mai mic\ gre[eal\ am luat gol. Sper ca totul s\ se schimbe [i la anul s\ fie totul în favoarea noastr\”, a spus R\zvan Lucescu pentru Pro TV.

Selec]ionerul României a ad\ugat c\ rezultatul din meciul de la Klagenfurt este frustrant: “A[a cum sunt [i b\ie]ii, tr\im sentimente ciudate. Pe de-o parte pentru rezultatul ob]inut, pentru jocul prestat, dar pe de alt\ parte suntem frustra]i c\ mai erau 5-6 minute pân\ la o victorie mare. Am fi plecat cu un rezultat pozitiv [i de la Paris dac\ n-ar fi fost faza din minutul 83, la fel [i-n Ucraina sau Turcia. Trebuie s\ continu\m s\ ne lupt\m, s\ avem acea convingere, s\ ne batem pentru fiecare minge [i, cu siguran]\, vom avea rezultate”.

Lucescu a l\udat presta]ia juc\torilor Cornel Râp\ (20 de ani) [i Ciprian T\t\ru[anu, care au debutat la echipa na]ional\ cu ocazia acestui meci, precum [i a lui Ciprian Deac. “A f\cut un meci bun Deac, a[a cum au f\cut [i ceilal]i. Echipa na]ional\ a câ[tigat un juc\tor, Râp\, care a f\cut un meci formidabil. Este un juc\tor serios, un om educat, sper ca acest meci s\-i dea încrederea [i s\-l propulseze cu adev\rat c\tre echipa na]ional\. Sunt ni[te câ[tiguri azi, dar care trebuie s\ confirme [i în celelalte meciuri”, a mai spus selec]ionerul.

Referitor la faptul c\ Bogdan Stancu (Steaua) a purtat tricoul cu num\rul 10 la meciul cu Italia, dup\ ce acesta i-a apr]inut în ultimele meciuri ale echipei na]ionale lui George Florescu, Lucescu a precizat c\ a fost decizia juc\torilor [i c\ Florescu i-a transmis c\ renun]\ s\ mai poarte num\rul 10 la echipa na]ional\.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul amical sus]inut, miercuri sear\, la Klagenfurt (Austria), în compania selec]ionatei similare a Italiei. Golul echipei României a fost marcat, în minutul 34, de Cristian Marica, care a înscris [i în proprie poart\ în minutul 80.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …