Friday , April 26 2024

“Duceţi banii înapoi la Primărie!”. Rapid Suceava şi vinerea neagră de pe Areni

Liga 2. Rapid - Dunarea 0-3 [800x600]

“Ceferiştii” au încasat cea mai drastică înfrângere pe Areni de la startul actualului sezon al Ligii a II-a, după ce au pierdut ieri, cu scorul de 0-3, în faţa celor de la Dunărea Galaţi, într-un meci contând pentru prima etapă a play-out-ului pentru evitarea retrogradării. “Duceţi banii înapoi la Primărie!”, au strigat la final spectatorii suceveni. Gălăţenii au marcat prin Sfrijan (‘15), Neagu (‘22) şi V. Ion (‘90+3)

Vinerea neagră pe stadionul Areni. Rapid Suceava a încasat cea mai drastică înfrângere pe teren propriu de la startul actualului sezon al Ligii a II-a, după ce a pierdut ieri, cu scorul de 0-3, în faţa celor de la Dunărea Galaţi, într-un meci contând pentru prima etapă din play-out.
Trupa lui Bogdan Tudoreanu a început cu aplomb întâlnirea, bifând prima şansă de a marca în minutul 8, când Cerlincă a iniţiat o acţiune personală pe banda dreaptă a pasat în centrul careului pentru Negru, dar şutul atacantului sucevean a fost respins cu piciorul de portarul Costea. Aflaţi cu cuţitul la os în subsolul clasamentului, gălăţenii au replicat la un sfert de oră de la fluierul de start, când Sfrijan a deschis scorul, după ce a finalizat cu capul un corner de pe partea stângă executat de V. Ion. “Ceferiştii” au încercat să reacţioneze imediat. Semeghin a centrat periculos în două rânduri, dar Negru a trecut pe sub minge, iar mai apoi Arotăriţei a reluat slab în braţele portarului advers. Pe contre, Dunărea şi-a dublat avantajul în minutul 18, când Neagu a finalizat cu latul, sub transversală, o centrare de pe partea dreaptă trimisă de Bâftoi. Peste doar patru minute, Matei a avut şansa golului trei, dar a şutat pe lângă vinclu din colţul careului. La poarta opusă, acelaşi Semeghin a trimis peste bară din voleu, iar mingea din unghi şutată de I. Plămadă a fost boxată de Costea. Semeghin şi-a mai încercat o dată şansa în minutul 43, dar lovitura de cap expediată de veteranul sucevenilor nu a nimerit cadrul porţi. 0-2 la pauză.
Bogdan Tudoreanu a mutat la pauză, l-a trimis pe teren pe Gafiţa, iar masivul atacant al gazdelor a semnat prima ocazie a reprizei secunde la trei minute de la reluarea jocului, când l-a evidenţiat pe Costea cu un şut în forţă din interiorul careului. Forcingul rapidiştilor a continuat, dar Negru a reluat razant cu transversala un minge centrată de Semeghin. “Ceferiştii” aveau să introducă mingea în plasă în minutul 50, dar golul lui Gafiţa a fost anulat pe motiv de off-side de către centralul braşovean Marian Barbu. Odată cu scurgerea timpului a intervenit şi precipitarea în jocul sucevenilor, Negru şi Bălan şutând defectous din poziţii bune de gol. Pe contraatac, oaspeţii puteau încheia socotelile în minutul 66, dar şutul lui V. Ion a fost respins de la vinclu de către Pascal. Gafiţa a mai ratat o dată cu capul din faţa porţii, fiind imitat imediat de un alt nou-intrat, Golofca, care a reluat slab o centrare pe şase metri trimisă de acelaşi Semeghin. După această fază a început să fie pomenit şi Hristos pe Areni. Cei 300 de spectatori suceveni prezenţi în tribune au aşteptat în zadar o minune. “Ceferiştii” n-au înviat. Au mai avut însă o ultima şansă de înscrie golul de onoare în minutul 90, dar Costea a deviat cu vârful degetelor un şut bun expediat de Negru. Au făcut-o în schimb gălăţenii, în al treilea minut de prelungire, când V. Ion a şutat imparabil de la 20 de metri. Dunărea Galaţi s-a impus aşadar pe stadionul Areni cu scorul de 3-0 şi se relansează în cursa pentru salvarea de la retrogradare.
Rapid Suceava: Pascal – D. Bălan, Ferariu (’60 Golofca), Velescu, Semeghin – Cerlincă, Sumanariu, V. Stănescu (’46 Vitu), Arotăriţei (’46 Gafiţa) – Negru, I. Plămadă. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.
Dunărea Galaţi: Costea – L. Radu, Panait, Ursu, S. Cucu – Bâtfoi (’55 Vraciu), Sfrijan, V. Ion, Gohoreanu (’65 Cenk), Neagu – Matei (‘83 Drăgan). Antrenor: Costel Enache.
Sucevenii cu salariile la zi, gălăţenii neplătiţi de anul trecut
Jucătorii gălăţeni au ieşit pe gazon cu o întârzire de trei minute faţă de ora oficială de start a jocului de ieri, în semn de protest faţă de conducerea clubului, care nu le-a mai achitat salariile din luna decembrie a anului trecut. ~n schimb, rapidişti au ieşit primii pe teren, cu salariile la zi, şi l-au părăsit tot primii, cu capetele plecate, acompaniaţi de strigătul unui suporter. “Duceţi banii înapoi la Primărie!”, s-a auzit dinspre peluză, cu referire directă la faptul că clubul Rapidul tocmai a primit 300.000 de lei de la municipalitate.
Cu o oră înainte de startul meciului de ieri, casele de pariuri din preajma stadionului erau împânzite cu treninguri vişinii. Dunărea avea o cotă de 4.00 pentru o victorie pe Areni. Asta aşa ca fapt divers…
Rezultatele primei etape din play-out:
Rapid Suceava – Dunărea Galaţi
0-3
CF Brăila – Unirea Târgungeni 0-2
Gloria Buzău – Farul Constanţa (aseară)

~n runda a doua din play-out, Rapid Suceava va evolua sâmbătă, 26 aprilie, pe terenul Gloriei Buzău. (Dănuţ CHIDOVE})

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …