Friday , April 26 2024

Daniel Lung, cel mai folosit jucător al Forestei în prima parte a Ligii a II-a

Fundașul în vârstă de 29 de ani este singurul jucător din lotul “galben-verzilor” care a depășit bariera de 1.500 de minute jucate în sezonul de toamnă. Foresta are cel de-al treilea atac din Liga a II-a, principalii marcatori ai echipei sucevene fiind Marius Matei (9 goluri) și Bogdan Rusu (8 goluri)  

 foresta-suceava

Daniel Lung a dus greul la Foresta în prima parte a Ligii a II-a, fundașul în vârstă de 29 de ani fiind singurul jucător din lotul “galben-verzilor” care a depășit bariera de 1.500 de minute jucate în sezonul de toamnă. Conform portalului transfermarkt.com, următoarele poziții în clasamentul celor mai folosiți forestieri în cele 19 meciuri contabilizate în clasament sunt ocupate de portarul Toma Niga, cu 1.496 de minute jucate, mijlocașul Andrei Cerlincă, cu 1.476 de minute, atacantul Bogdan Rusu, cu 1.475 de minute și Cornel Căinari, cu 1.469 de minute. Acest top virtual continuă cu Vlad Stănescu (1.396), Daniel Bălan (1.341), Dorin Semeghin (1.252), Marius Matei (1.154), Alessandro Masella (1.029) și Alin Mutu (1.009), care completează cel mai folosit prim unsprezece.

Pe lista celor 20 de jucători care au îmbrăcat tricoul Forestei în prima parte a campionatului mai figurează Lucian Dumitriu (973 de minute), Dudu Drugă (968 de minute), Răzvan Avram (707), Vasile Dănilă (499), Ionuț Mihălăchioaie (369), Vlad Bujor (345), Vlad Hânțăscu (214), Cătălin Strugariu (47) și Constantin Aeroaiei (8).

Cum arată cel mai folosit prim “11”

In baza acestei statistici, cel mai folosit prim “11” de către formația suceveană arată astfel: Niga – D. Bălan, Masella, D. Lung, Al. Mutu, Semeghin – Cerlincă, Stănescu, Căinari – Bg. Rusu, Matei.

Atac de podium, apărare “varză”

Cu 32 de goluri marcate, Foresta se poate lăuda cu cel de-al treilea atac din Liga a II-a, după liderul Juventus București (34) și UTA Arad (33). In clasamentul golgheterilor, acolo unde sunt contabilizate inclusiv reu­șitele din meciurile cu ACS Berceni și Soimii Pâncota, Marius Matei este cel mai bun marcator al Forestei, cu 9 goluri. Atacantul care a părăsit Areniul în pauza dintre tur și retur este urmat de Bogdan Rusu (8 goluri), Lucian Dumitriu (6), Vlad Bujor și Alin Mutu (câte 5), Andrei Cerlincă și Alessandro Masella (câte 3), Cornel Căinari și Vasile Dănilă (câte 2), Daniel Lung, Vlad Stănescu și Cătălin Strugariu (câte un gol).

In ceea ce privește defensiva, Foresta a scârțâit serios la acest capitol. Niga și Hânțăscu au primit nu mai puțin de 35 de goluri, reușind să mențină poarta intactă doar la două meciuri din 19, in victoriile cu CSM Râmnicu Vâlcea (2-0) și Dacia Unirea Brăila (4-0). (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …