Friday , April 26 2024

CSU Suceava a pierdut la Vaslui şi mai are şanse pur teoretice să evite retrogradarea

Formaţia suceveană a fost învinsă, cu scorul de 31-32, în meciul disputat sâmbătă, pe terenul celor de la HC Vaslui, în etapa a 8-a din cadrul turneului play-out pentru menţinerea în Liga Naţională de handbal masculin. Rămaşi pe ultimul loc în clasament, universitarii au nevoie de o minune pentru a scăpa de retrogradare

 Handbal. Vaslui - Suceava [800x600]

CSU Suceava mai păstrează şanse pur teoretice de a rămâne în Liga Naţională, după ce a pierdut, cu scorul de 31-32, meciul disputat sâmbătă, pe terenul celor de la HC Vaslui, în etapa a 8-a din play-out.

Formaţia vasluiană a avut parte de un început furibund de meci, iar după primul sfert de oră conducea la o diferenţă de şase goluri, după ce Cotinghiu puncta pentru scorul de 10-4. Pe fondul numeroaselor greşeli din tabăra suceveană, trupa antrenată de Leonard Bibirig s-a distanţat în minutul 24 la 14-7, aceasta fiind şi cea mai mare diferenţă de scor înregistrată între cele două combatante în partida de sâmbătă. Universitarii au revenit pe finalul reprizei întâi, s-au apropiat la 14-11, dar HC Vaslui a intrat la pauză cu un avantaj de 17-12.

Handbaliştii antrenaţi de Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu au ieşit ceva mai determinaţi de la vestiare, iar în primele şase minute de la reluarea jocului s-au apropiat la trei goluri de gazde, după ce Tcaciuc puncta pentru scorul de 20-17. Mai mult, pe fondul unei superiorităţi numerice în teren, oaspeţii au redus ecartul la doar două lungimi în minutul 42, când Târzioru marca pentru scorul de 23-21. Cu un o aruncare de la 7 metri ratată de suceveni, gazdele s-au distanţat din nou la cinci reuşite în minutul 49, când tabela indica 27-22. Universitarii nu s-au predat însă, au marcat nouă goluri în nouă minute, reuşind să egaleze nesperat situaţia în minutul 58, la 31-31. Cu zece secunde rămase de joc, Pralea a avut o intervenţie decisivă, Leonard Bibirig a cerut time-out pentru a pregăti ultimul atac, iar l-a reluarea jocului HC Vaslui a înscris golul victoriei, scor final 32-31.

In celălălalt meci al rundei a 8-a din play-out, Steaua şi-a asigurat un loc la baraj, după ce a trecut pe teren propriu, cu scorul de 38-24, de Pandurii Târgu Jiu.cl handbal [800x600]

Rămasă pe ultimul loc în play-out, formaţia suceveană are nevoie de o minune pentru a scăpa de retrogradare. Trebuie să câştige ultimul meci, cel de miercuri, de acasă, contra Politehnicii Timişoara, iar Pandurii să obţină cel mult un punct din întâlnirile cu HC Vaslui (acasă) şi Poli Timişoara (deplasare), două formaţii lipsite de griji. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …

One comment

  1. daca il pui pe bernicu antrenor….. se vede ca ii sta caciula peste ochi si nu vede nik. muuult prea mare caciula !