Friday , April 26 2024

CSU Suceava a avut doi jucători noi la reunirea lotului

Echipa locală de handbal i-a achiziționat în pauza de iarnă pe coordonatorul Dorin Dragnea (31 de ani) și pe interul sârb Djordje Golubovic (27 de ani). “Am încredere totală în cele două achiziții. Sper să-i integrăm cât mai repede în echipă”, a precizat antrenorul Adrian Chiruț. CSU Suceava va disputa primul meci amical din această vară, sâmbătă, la Bacău, contra celor de la CSM Focșani  

CSU Suceava a început pregătirile pentru partea secundă a Ligii Zimbrilor la handbal masculin după o vacanță de mai bine de trei săptămâni. La reunirea lotului universitarilor, ce a avut loc vineri seară, în sala “Dumitru Bernicu”, au fost prezenți 19 ju­cători, printre care și cele două achiziții din pauza de iarnă: Dorin Dragnea și sârbul Djordje Golubovic. Singurul absent motivat a fost Lakovic, care este așteptat la antrenamente începând de astăzi.

În vârstă de 31 de ani, Dorin Dragnea este un jucător polivalent, care poate evolua pe postul de centru, cât și pe cel de inter sau extremă, iar de-a lungul carierei a mai îmbrăcat tricoul formațiilor Steaua, Dinamo, Uztel, CSM Ploiești, CSM Medgidia, CSM București, Pandurii Târgu Jiu și Dinamo Brașov, la ultima fiind coechipier cu un alt universitar, este vorba de Dorin Baican. Noua achi­ziție a universitarilor spune că a venit la Suceava pentru a-și relansa cariera și pentru a ajuta echipa de aici să-și îndeplinească obiectivele.

“Am venit la Suceava cu gândul să-mi revin la forma pe care am arătat-o la Dinamo. Am găsit aici o echipă tânără, o echipă ambițioasă, care are în componență și jucători experimentați, alături de care sper să ne îndeplinim obiectivele”, a declarat Dorin Dragnea.

Djordje Golubovic, cea de-a doua achiziție a celor de la CSU Suceava, este un inter dreapta în vârstă de 27 de ani, care de-a lungul carierei a mai evoluat pentru formațiilr RK Partizan (Serbia), Ademar Leon (Spania), KK Csurgoi (Ungria), Gijon (Spania), Metalug Skopje (Macedonia), Slask Wroclaw (Polonia), RK Metaloplastika (Serbia), Suhr Aarau (Elveția) și HC Odorhei (România).

“Am încredere totală în cele două achiziții. Îl știu de foarte mulți ani pe Dragnea. Este un jucător cu un potențial extraordinar, care nu degeaba, în urmă cu câteva sezoane, pe când evolua la Dinamo, a fost revelația Ligii Naționale. Cât despre Golubovic, acesta a venit în lotul lui Siamatas, acolo pe partea dreapta, unde este mai greu de găsit jucători. Sper să-i integrăm cât mai repede în echipă”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț la reunirea lotului.

Petrea și Olariu încă nu se antrenează normal

Singuri jucători care nu s-au antrenat normal la prima ședință de pregătire din această iarnă au fost Alin Petrea și Andrei Olariu, care mai au nevoie de zece zile de recuperare.

“Primele două zile au fost de reacomodare la efort și mă bucur că accidentații se simt din ce în ce mai bine. Burlacu, Tîrzioru și Baican au început deja alergările, iar Petrea și Olariu mai au nevoie de zece zile de recuperare. Perioada până la reluarea campionatului este una foarte scurtă, dar sper să-i aduc pe toți la o formă cât mai bună până la finalul acestei luni”, a precizat Chiruț.

Vor juca două meciuri amicale cu CSM Focșani

CSU Suceava va disputa două jocuri de verificare în această iarnă, ambele contra celor de la CSM Focșani, în Sala Sporturilor din Bacău, în datele de 12 și 19 ianuarie.

CSU Suceava va relua Liga Zimbrilor la handbal masculin pe data de 30 ianuarie, cand va primi pe teren propriu replica formației Potaissa Turda. După prima parte a sezonului regulat, echipa antrenata de Adrian Chiruț și Iulian Andrei ocupă un modest loc 12 în clasament, cu doar 11 puncte acumulate în 14 etape. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …