Vicepremierul Viorel Stefan, trimis de Dragnea la Bruxelles, nu este primit de doi inalti functionari europeni

16/05/18 ora:8:09pm

Vicepremierul Viorel Stefan, care merge joi la Bruxelles, a incercat sa stabileasca o intalnire la nivel inalt cu oficiali europeni pentru vineri, insa a fost refuzat.

viorel stefanViorel Stefan, care este insarcinat cu afaceri economice si fiscale, ar fi vrut sa fie primit de Valdis Dombrovskis, vicepresedinte al Comisiei Europene, care se ocupa de stabilitatea financiara si pietele de capital, precum si de Pierre Moscovici, comisar european pentru probleme economice si financiare, insa cei doi l-au refuzat, potrivit unor surse citate de Business Review.

Singurul oficial care a fost dispus sa se intalneasca cu Viorel Stevan este comisarul european Corina Cretu. Ulterior, Guvernul a precizat ca vicepremierul se va intalni totusi la Bruxelles cu Magrethe Vestager, comisarul european pentru domeniul concurentei, arata Adevarul.

Informatiile privind respingerea lui Viorel Stefan de catre oficialii europeni apar pe fondul ingrijorarilor tot mai mari ale Comisiei Europene privind politicile fiscale si modificarea legilor justitiei din Romania de catre coalitia PSD-ALDE.

Nu in ultimul rand, vestile vin si la scurt timp dupa ce Romania si-a exprimat dorinta de a-si muta ambasada din Israel la Ierusalim, dupa modelul SUA, fiind si una dintre cele trei tari care s-au opus unei declaratii europene comune care condamna aceasta miscare controversata a lui Donald Trump.

ziare.com