Friday , April 26 2024

Traian Băsescu: USL continuă lovitura de stat începută anul trecut

basescu

Preşedintele Traian Băsescu a facut declaraţii de presă la Cotroceni.
Principalele declaraţii ale preşedintelui Băsescu:
Aş începe cu concluzia: Majoritatea USL continuă lovitura de stat eşuată din vară, dar cu alte metode, chipurile sub sceptrul democraţiei.
Spre exemplu, declaraţiile ministrului Sănătăţii, când a izbucnit scandalul de la Ploieşti: spunea n-am ce să fac, totul e sub administraţia autorităţilor locale. Minţea cu neruşinare. Pentru că avea sub subordonare direcţiile sanitare, care cu asta se ocupă. Acest lucru ne arată cât de mare este eroarea domnului Dragnea de a transmite direcţiile în subordinea consiliilor judeţene, care administrează şi spitalele. E o şubrezire a statului.
Atunci când a fost emis codul insolvenţei nu era vizată doar Realitatea TV, ci principala ţintă era TVR. Nu a trecut mult, iar viaţa a confirmat că TVR era ţinta, iar Voiculescu era cel care urma să o controleze, un turnător care îşi foloseşte trustul media pentru a scăpa de puşcărie şi care vroia să pună mâna şi pe TVR. Ca dovadă este protocolul încheiat între ministrul Agriculturii, al domnului Constantin cu TVR 3. Această practică contravine grav legii de funcţionare a SRTV, dar această practică contravine şi Constituţiei.
Acum vor să contruiască autostrăzi către Bombonica, Alexandria. (soţia vicepremierului Liviu Dragnea, n.red.)
O altă probă este numărul de ordonanţe: 80 de ordonanţe simple şi 105 OUG. Când ai majoritate de70% în parlament, priorităţile acestor oameni este să scape de control, având în vedere că Avocatul Poporului este un supus, nu-şi face datoria. El este parte a puterii politice, este avocatul USL.
Ajuns şi la ziua de azi care este o altă probă care dovedeşte că actuala putere vrea să fie ferită de justiţie sau să facă inutilă legea judecătorească: modificările introduse azi în Codul Penal. Atât legea amnistiei şi graţierii cât şi modificările la Codul Penal nu au avut niciun aviz de la CSM. Era obligatoriu.
Dacă legea amnistiei şi graţieriii vom vedea ce se întâmplă cu ea, modificările la Codul Penal sunt dramatice şi ele dărâmă 10 ani de muncă ai ANI şi DNA. Politicienii se ridică din nou deasupra legii. S-a modificat art. 124 şi se reduce la jumătate perioada de prescripţie a unei fapte ceea ce ajută pe mulţi care au un proces în derulare. Se introduce un nou aliniat prin care se prevede că suspendarea cursului prescripţiei produce efecte faţă de toţi participanţii la infracţiune, chiar dacă suspendarea se referă la doar unul din grupul infracţional. Pare a fi o prevedere cu dedicaţie. Vine şi în înalta sa înţelepciune Camera Deputaţilor care modifică art. 147 CP în care constată că preşedintele României, senatorii, deputaţii, persoanele care fac profesii liberale, nu sunt funcţionari publici. Eu le mulţumesc că s-au gândit la mine, dar nu am nevoie. Voi trimite legea înapoi la Parlament, pentru că scoţând preşedintele, senatorii, deputaţii, pe care care lucrează contracte de muncă, primari, consilieri, scoţându-i din categoria funcţionarilor nu mai pot fi loviţi nici de situaţiile de incompatibilitate, nu mai pot fi anchetaţi de DNA şi se protejează domniile de lor de emiterea unor hotărâri care li s-ar potrivi lor şi familiilor lor, mai ales atunci când vine vorba de atribuire contracte din bani publici.
Nu putem confunda Parlamentul, Preşedinţie cu un butic de Gara de Nord, că nu sunt funcţionari, dar beneficiază de maşină, de casă, de paşaport diplomatic, dar când vine vorba de lege, vor să fie consideraţi buticari.
Eu nu am nicio altă soluţie decât să resping această lege, să o retrimit la Parlament, să o atac la CCR, dacă nu găsesc o formulă prin care să se restabilească actualele prevederi ale Codului Penal.
Dacă ar intra în vigoare aceste modificări, peste 30 de parlamentari ar răsufla uşuraţi, peste 60 de aleşi locale, sunt multe procese în derulare la DNA, sunt procese pe rolul instanţelor.
Astăzi Parlamentul a compromis România.
Victor Ponta şi Crin Antonescu ştiau de modificările la Codul Penal. Măcar Antonescu a argumentat de ce. Nu aş vrea să spuneţi că preşedintele l-a lăudat pe Antonescu. În schimb, premierul s-a aflat la Johanesburg, coincidenţă. Nu mai pot păcăli pe nimeni, vor să pună sub control justiţie, mass-media.
Eu nu cred că descentralizarea trece de CCR, pentru că modul în care a conceput-o guvernul contravine statului unitar. Eu dacă ajunge la mine, în faza iniţială, o voi trimite înapoi, apoi o voi contesta la CCR.
Ponta o să spună eram la Johanesburg.
Raportul va fi foarte prost în ceea ce priveşte Parlamentul, sunt lucruri pe care nu ni le iartă nimeni. Va exista o formulare de genul lipseşte voinţa politică pentru lupta împotriva corupţiei. Dar Parlamentul face şi românii trag.
Pot să-l propun pe domnul Voiculescu pentru CA al TVR ca să fie direct, acolo, la butoane. Ar fi interesant, nu?
Nu îmi pare rău că nu am fost la Johanesburg, că nu am avut bani. După zece ani ar mai fi o tentaţie o discuţie cu Obama? Ştiu ce vrea America de la noi: stat de drept.
Măi oameni buni, e rău cu statul de drept, o luăm înapoi, vă văd pe toţi că sunteţi tineri, eu mai am un an şi am plecat…

Vezi si

VIDEO. Marcel Ciolacu: Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți

Aflat la Timișoara pentru o ședință de Guvern, Marcel Ciolacu a vorbit joi într-o conferință …