Societatea Bioenergy va primi de la Primăria Suceava 10 milioane de lei pentru a putea asigura căldura în oraș

reportersite
18/10/19 ora:6:22pm

Banii provin din suma de 18,3 milioane de lei alocată de Guvern pentru echilibrarea bugetului local. “Noi ne-am adresat Guvernului și Ministerului de Finanțe și am cerut bani pentru Bioenergy, însă nu am primit niciun răspuns”, a spus primarul Ion Lungu, explicând că această societate nu este a municipalității, dar că Primăria Municipiului Suceava este direct interesată de furnizarea căldurii

Societatea Bioenergy Suceava – pro­ducătorul de energie termică pentru sistemul centralizat al municipiului reședință de județ – va primi, în avans, 10 milioane de lei de la Primărie pentru a se aproviziona cu biomasa necesară în sezonul rece. Anunțul a fost făcut, ieri, în conferința săptămânală de presă, de primarul Ion Lungu care a mai spus că banii provin din suma de 18,3 mili­oane de lei alocată de Guvern pentru echilibrarea bugetului local. După cum a explicat edilul, decizia finală privind virarea lor către Bioenergy Suceava va fi luată în ședința lunară a Consiliului Local care va avea loc pe 24 octombrie.

„Această sumă primită (18,3 ­mi­lioane de lei – n.r.) este pentru echilibrarea bugetului și nu acea sumă pe care noi am cerut-o, pentru dife­rențele din primele luni ale anului, pe care Guvernul nu le-a mai plătit. Noi ne-am adresat Guvernului și Ministerului de Finanțe și am cerut bani pentru Bioenergy, însă nu am primit niciun răspuns”, a spus primarul Ion Lungu, explicând că această societate nu este a municipalității, dar că Primăria Municipiului Suceava este direct interesată de furnizarea căldurii. El a amintit că Bioenergy Suceava a primit și anul trecut subvenția în avans și, de aceea, a funcționat în special pe biomasă și mai puțin pe gaz metan, care este mai scump.

Referitor la diferența până la 18,3 milioane lei, Ion Lungu a spus că o mare parte din bani vor fi destinați asistenței sociale. (D.P.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. KKK 18/10/2019 la ora 16:02 -

    Cum adica? 10.000.000 lei din impozitele platite de noi vor ajunge in conturile unei firme de ale carei servicii majoritatea dintre noi NU BENEFICIEM? In loc sa ni se faca strazile, parcurile, gradinitele, scolile si spitalele ca si cum ar fi iesit si ele din Evul Mediu? Banii merg spre asistenta sociala? Adica platim subventiile celor care se declara fara venituri, dar rup bisnita prin bazar si piete? Dar nu ne ia primaria asta fix de prosti pe noi, tontii care isi platesc impozitele (si asa umflate) la timp?