Panica stârnită de coronavirus a sporit ieri aglomerația de la Spitalul Județean

25/02/20 ora:7:55am

Mulți oameni  având simptome de gripă și speriați de numărul mare de îmbolnăviri semnalat în Italia au mers ieri la Spital. In șapte cazuri medicii au avut suspiciuni de infectare cu coronavirus. In două dintre ele acest lucru a fost infirmat imediat, o femeie a fost transferată la Iași, pentru celelalte erau așteptate aseară rezultatele analizelor. Bolnavii care acuză simptome asemănătoare gripei sunt îndrumați direct la Ambulatoriul Secției de Boli Infecțioase, fără a mai fi nevoiți să treacă prin Urgențe

Mai multe persoane suspecte de infectare cu ­coro­navirus s-au prezentat ieri la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Suceava. Conform informațiilor noastre, până ieri după-amiază era vorba de șapte cazuri în care bolnavii aveau la prezentarea la Spital simptome asemănătoare cu cele ale infectării cu coronovirus – febră, tuse, dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală,. În două dintre cazuri s-a infirmat imediat acest posibil diagnostic, o femeie a fost transferată la un spital din Iași, iar în cazul celorlalte persoane era așteptat rezultatul analizelor.

 

Cert este însă că panica stârnită de numărul mare de îmbolnăviri semnalate în nordul Italiei a atins un număr mare de suceveni, în cursul zilei de ieri zeci de persoane mergând la Spitalul Județean  plângându-se de simptome de gripă, speriate că ar putea fi lovite de noul virus chinezesc.

 

În urma afluenței sporite, conducerea Spitalului a luat ieri decizia ca toți cei care reclamă simptome asemănătoare gripei să fie direcționați direct către Ambulatoriul Secției de Boli Infecțioase, fără ca ei să mai treacă prin UPU. De asemenea, perso­nalul medical care a intrat în contact cu acești bolnavi a fost echipat cu salopete și măști de protecție.

 

Din fericire, până aseară, la niciuna din persoanele prezentate ieri la Spitalul Județean Suceava nu a fost depistat temutul virus, cei mai mulți fiind bolnavi de gripă sau alte afecțiuni de sezon.  (O.S.)