“Nu închid niciun magazin, să mă lege”

25/03/15 ora:11:27pm

killerDeclară Alexandru Scheul, patronul SC Killer SRL Horodnic, după ce a aflat că, la o zi de la închiderea punctului de lucru de la Rădăuţi pentru o lipsă în gestiune de 50 de lei, inspectorii antifraudă au depistat la un alt punct de lucru al firmei Killer, un plus în gestiune de 14 bani. Decizia inspectorilor ANAF a fost închiderea în primul caz a punctului de lucru pentru o lună şi amendarea firmei cu 5.000 de lei
Alexandru Scheul, patronul SC Killer SRL Horodnic firmă care a intrat în atenţia ANAF – Direcţia Regională Antifraudă pentru că nu a respectat noile prevederi din legislaţia fiscală, constatarea fiind făcută în data de 19 martie a.c., a declarat, după ce în ziua următoare inspectorii au revenit la punctele de lucru ale firmei, că în ciuda deciziei celor de la ANAF, nu va închide niciun magazin al firmei. Dacă pe 19 martie, inspectorii antifraudă au depistat la un punct de lucru al SC Killer SRL din municipiul Rădăuţi o problemă în gestiune de 50 de lei, pentru care s-a dispus amendarea firmei cu 5.000 de lei şi închiderea punctului de lucru al producătorului de preparate din carne sucevean pentru o lună, a doua zi, pe 20 martie, situaţia a căpătat accente şi mai ridicole, inspectorii fiscali constatând la un alt punct de lucru, al SC Killer SRL Horodnic din incinta unui Mall sucevean un plus în gestiune de 14 bani. “Nu închid niciun punct de lucru. Să mă lege”, a transmis Alexandru Scheul. Scheul, patronul de la Killer Horodnic, firmă care se situează lejer printre liderii de piaţă din partea de nord a Moldovei în ceea ce priveşte producţia de mezeluri.
“Nu am închis niciun punct de lucru iar când o să primesc procesul verbal de la ANAF, voi închide ma-gazinul pentru o zi, şi în aceeaşi zi voi contesta decizia ANAF, la Tribunalul Suceava, indiferent de consecinţă”, a transmis Alexandru Scheul. SC Killer SRL Horodnic are 21 de magazine de profil în Rădăuţi, Suceava, Botoşani, Bucureşti şi în alte localităţi. “Exportăm 20% din producţie către ţări din Uniunea Europeană – Marea Britanie, Irlanda, Italia, Belgia. Anul trecut am plătit la bugetul de stat 2,25 milioane de euro impozite şi taxe. Am 200 de angajaţi cu contracte de muncă, pentru care plătesc în fiecare lună contribuţiile la buget – sănătate, pensii, şomaj, impozit pe salarii. Dacă vor să mă lege pentru acest lucru, să o facă”, a transmis Alexandru Scheul.
Patronul sucevean nu a dorit să comenteze modul în care inspectorii fiscali îşi fac treaba, dar apreciază că ar putea să îşi orienteze eforturile către firme care au activităţi ce aduc venit mai rapid patronilor, nu către cei a căror angajaţi vin la serviciu la primele ore ale dimineţii şi merg acasă seara, obosiţi de muncă. “Incălcarea legislaţiei fiscale cu 14 bani constatată la un punct de lucru al firmei ori cea de 50 de lei, în cel mai grav caz la un altul, la o cifră de afaceri anuală de 16 milioane de euro a SC Killer SRL, este ridicolă”, apreciază patronul Alexandru Scheul. (Neculai ROSCA)

51 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. GOGU 29/03/2015 la ora 18:03 -

    In momentul cand intra un control in magazin , de la anaf , opc , itm , rar , primarie , mai nou si politia comunitara are voie sa te verifice , sigur or sa gaseasca ceva de care sa se lege , mereu va fi un articol din nu stiu ce lege pe care sa il foloseasca impotriva ta , si se poate rezolva in doua feluri
    1 amenda
    2 spaga
    probabil domnul in cauza nu a vrut sa dea spaga respectivilor trepadusi veniti in control si astfel au tabarat pe el