Lungu este nemulțumit de ritmul lucrărilor la podul de la Bazar, dar spune că nu sunt alte soluții

16/05/19 ora:2:50am

„Este un disconfort și pentru mine, că și eu stau în trafic până trec acest pod, dar nu avem altă soluție. Dacă nu luam aceste măsuri acum se infiltra apa și suspendăm circulația pe pod”, a explicat Ion Lungu. „Vom face presiuni în continuare pentru a se lucra cât mai mult zilnic, dar să se depună și toate diligențele în ceea ce privește calitatea”, a declarat primarul Sucevei, care  nu a mai insistat asupra lucrărilor de la celălalt pod, al Unirii, despre care a menționat doar că acolo merg foarte bine 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a declarat nemulțumit de ritmul în care decurg lucrările de refacere a rosturilor de dilatare la podul de la Bazar. „Evident, eu, ca toată lumea, nu sunt mulțumit de cum merg lucrurile acolo. Asta este situația, ajungem la o problemă care este generală în România, lipsa forței de muncă, în special calificate”, a spus primarul, în conferința de presă de ieri. Edilul a adăugat, printre altele, că nici măcar nu știe numele firmei care execută lucrarea, ci pe cel al unui inginer care conduce echipa și cu care ține legătura, precizând că nu a fost organizată o licitație separată pentru această lucrare, ci ea se face în cadrul unui contract încheiat cu o asociere de firme care a câștigat licitația pentru reparații stradale. El a arătat că firma respectivă s-a angajat ca în decurs de o lună de zile să finalizeze lucrarea cu condiția să nu fie ploi pentru că au de turnat șape care trebuie să se usuce și să se întărească. „Ei trebuie asigure acestui pod elasticitatea lui și să fie foarte bine izolat să nu se infiltreze apa. Sunt lucrări mai de dificultate. Firma care lucrează este angajată de consorțiul de firme care asigură reparațiile la străzi în municipiu”, a spus Ion Lungu, adăugând că, pe de o parte, încearcă să-i grăbească iar pe de alta nici nu vrea să forțeze nota ca să nu fie, apoi, aruncată vina pe Primărie că nu-i lasă să lucreze cum ar fi trebuit.

Reamintim că din cauza lucrărilor, circulația este restricționată de la patru la două benzi, ceea ce duce la apariția de blocaje iar primarul a cerut constructorului să suplimenteze numărul muncitorilor și să lucreze și noaptea, dar i s-a spus că pentru actuala fază sunt suficienți iar în ceea cer privește lucrul pe timp de noapte i s-a răspuns că este preferabil din condiții ce țin de starea vremii să se lucreze pe timp de zi.

Edilul a reiterat, în conferința de presă de ieri, că firma de la Botoșani este singura din Moldova (precizând că așa i s-a comunicat de către asocierea firmelor sucevene care a câștigat licitația de reparații a străzilor din oraș) și printre puținele din România specializată în reabilitarea rosturilor de dilatație și este solicitată în sezonul cald când acest gen de lucrări sunt mai potrivit de executat.

De aceea, nu s-a executat lucrarea în toamna anului trecut și s-a căutat un interval de timp în care firma respectivă să poată disloca oameni și pentru lucrarea de la Suceava. „Vom face presiuni în continuare pentru a se lucra cât mai mult zilnic, dar să se depună și toate diligențele în ceea ce privește calitatea”, a declarat Ion Lungu.

Potrivit edilului, lucrările de la pod ar urma să fie terminate până pe 10 iunie. „Important este să se facă lucrarea într-o lună de zile. Acolo nu sunt stranieri. Sunt tot frați de-ai noștri, români, care lucrează ca în România. Unii care dau la mână, iar alții sunt specialiști”, a spus Ion Lungu spre finalul conferinței când a vrut să dea o veste bună (umbrită însă în mod evident de necazul de la podul de la Bazar și poate de aceea nici nu a insistat mult) pentru suceveni: „Mă bucur că lucrările merg bine la celălalt pod (al Unirii, lucrările fiind realizate de o firmă din Botoșani – n.red.)”.

El a cerut din nou scuze în fața sucevenilor și a spus că își asumă reproșurile aduse, dar că altă soluție nu a existat. „Este un disconfort și pentru mine că și eu stau în trafic până trec acest pod, dar nu avem altă soluție. Dacă nu luam aceste măsuri acum se infiltra apa și suspendăm circulația pe pod”, a explicat Ion Lungu. (D.P.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Genius 16/05/2019 la ora 10:18 -

    Botoșănenii sabotează Suceava.
    Cum să lucreze doar 2-3 oameni la un pod peste care trece jumătate din traficul Sucevei? Cum adică într-un singur schimb? E mult spus și un schimb întreg, ăia nu vin înainte de ora 8, iar la ora 16 deja nu mai vezi pe nimeni. Și dintre cei puțini care sunt pe pod, majoritatea stau cu țigara în gură, cafeaua în mână, admirând cât de frumos curge râul pe dedesubt.
    Dau în scris aici că nu va fi gata în 10 iunie, vor găsi cei de BT motive, vreme, lipsă muncitori etc.
    Mi-e și milă de primar, că toți îl acuză dar unul nu se gândește că nu are ce face, lucrarea trebuia făcută, ăia au venit și au avut oferta bună, s-au angajat că termină în termen, acum ce să mai facă primarul, să înlocuiască el rosturile?