Friday , April 26 2024

Funcţionari de la Finanţe, rămaşi fără slujbe după concursurile din această săptămână

finante

Femeia care acum trei săptămâni a încercat să se sinucidă, după ce a găsit pe masă preavizul, a rămas pe dinafară după ce a luat 7,59 la scris şi 5,50 la oral. Cel puţin 12 angajaţi ai finanţelor sucevene au fost respinşi, alţii nu s-au prezentat la concursul organizat de nou înfiinţata Direcţie Regională a Finanţelor Publice de la Iaşi. Speranţa ar fi Bucureştiul, unde ar mai fi suplimentate locurile vacante cu 350. Un lucrător al finanţelor publice sucevene şi-a câştigat postul vizat, după contestaţie

In această săptămână s-au desfăşurat, la nou înfiinţata Direcţie Regională a Finanţelor Publice din Iaşi, concursuri pentru ocuparea posturilor nou înfiinţate, după reorganizarea ANAF. La Suceava, cum am anunţat anterior, au primit preaviz 78 de persoane, care, dacă au dorit să râmână în sistem, au trebuit să dea concurs pentru posturile noi stabilite. Oricum s-ar fi făcut calculele, până în 30 de persoane urmau să rămână fără slujbe. Parte dintre aceştia au renunţat să concureze pentru posturile scoase la concurs la nivel regional, alţii s-au înscris în competiţie, circa 50, dintre aceştia 12 fiind respinşi din faza probei scrise desfăşurate luni, 26 august a.c., alţi patru renunţând să participe. De menţionat că datele pe care le prezentăm nu sunt bătute în cuie pentru concurenţii din Suceava pentru că la scurtă vreme după afişare, aceste tabelele au fost retrase de pe afişierul Administraţiei Finanţelor Publice judeţene, neexistând posibilitatea unei analize mai atente a acestora.
Trebuie însă de menţionat că Angela Hulubaş, femeia de 46 de ani care acum trei săptămâni, văzând pe biroul preavizul de încetare a contractului de muncă, a înghiţit un pumn de pastile, ajungând în comă la spital, nu a reuşit, conform surselor din interiorul instituţiei, să rămână în sistem. A obţinut 7,50 la proba scrisă şi doar 5,50 la proba orală, insuficient pentru a obţine media de 7,00, neapărat necesară.
Un funcţionar de la Administraţia Financiară Suceava şi-a câştigat postul, după contestaţie
Conform colegilor de la Ziarul de Iaşi, la Direcţia Regională de Finanţe Iaşi a fost joi zarvă mare. Angajaţii instituţiei din întreaga regiune de Nord Est s-au adunat pentru a susţine ultima probă pentru ocuparea posturilor de muncă, respectiv interviul. La acesta nu au participat însă decât cei care au fost declaraţi “admişi”, după examenul scris care a avut loc la începutul săptămânii.
Din cei 196 de candidaţi câţi s-au înscris iniţial, 13 au dat bir cu fugiţii înainte de a intra în săli, iar treizeci au fost declaraţi respinşi. Din aceştia, 18 au depus contestaţii, însă numai unul a avut norocul ca după soluţionarea contestaţiilor să se afle pe lista celor care urmau să dea şi interviul. Este vorba de un angajat al Finanţelor sucevene. El a luat iniţial un punctaj de 46,3 puncte, iar ulterior, după ce a depus contestaţie a acumulat 50,55 de puncte. „Am fost chiar primul sub listă, aşa că am depus contestaţie. Oricum, consider că nu a fost în regulă faptul că ni s-a dat bibliografia aşa târziu, întrucât a fost foarte puţin timp la dispoziţie pentru a învăţa şi nu au fost puţine lucruri de reţinut. De asemenea, mulţi dintre noi am candidat acum pe alte posturi decât cele pe care am fost până acum întrucât s-au dat posturi pentru şefi, iar apoi am ales noi din ce a rămas”, a declarat Mihai Adrian Evuleţ, care a candidat pentru un post în cadrul Serviciului Economico-Financiar, acolo unde a fost cea mai mare bătaie.
Nemulţumiri privind organizarea concursului
O altă nemulţumire a venit din partea unui bărbat care a dat examen, l-a picat, iar în urma contestaţiei, în dreptul său a fost menţionat tot „respins”. Este vorba de Racu Silvestru, fost consilier superior la Serviciul Fiscal Municipal Dorohoi. El a scos la lumină acuzaţii mult mai grave, care implică şi cuvinte precum „corupţie” sau „pile”. „Eu am candidat pentru funcţia de execuţie Referent clasa a III-a superior pentru Biroul Colectare, Executări silite PJ şi PF – la serviciul municipal Dorohoi-Botoşani. Problema este următoarea: au dat testare scrisă şi două funcţionare de la fosta DGFPJ Botoşani şi anume Doina Vieru şi Maria Chihulcă. Aceste două femei au studii medii, nu au lucrat nicio zi la Colectare şi Executări Silite şi totuşi au obţinut 50 de puncte la testul grilă. Am fost informat în data de 25.08.2013 de unii colegi de la DGFPJ Botoşani că cele două funcţionare mai sus menţionate au pile şi că se premeditează ca ele să ajungă în final să câştige concursul, iar Racu să fie exclus de la Biroul de Executări Silite”, a precizat Racu Silvestru. De asemenea, acesta a arătat cu degetul către alţi candidaţi, menţionând că unii ar fi fost favorizaţi şi că ar fi ştiut subiectele dinainte. „Se discută că unii funcţionari au cunoscut subiectele înainte de data de 26.08.2012. este vorba de Floroiu, Dorina Grădinaru, Doina Vieru şi Maria Chihulcă care au obţinut puncte de trecere la testare. Rămâne ca DNA să ancheteze toate aceste cazuri şi altele”, a mai arătat Racu. El nu s-a oprit însă aici, iar acuzele au continuat. „Am mai fost informat că sâmbătă, 24.08.2013 trei persoane de la DGFPJ Botoşani au fost la DGFPJ Iaşi şi au adus o listă cu funcţionarii care trebuie să ia concursul pentru a lucra la Serviciul Fiscal Dorohoi, Biroul Executări Silite”, a conchis Racu.
Reprezentaţii nou înfiinţate Direcţii Regionale de Finanţe au transmis că vor oferi informaţii privind reclamaţiile făcute la modul în care s-a desfăşurat concursul, după terminarea întregului proces de selecţie. „Ne-au acordat puncte pentru răspunsurile corecte, dar ne-au dat penalizare pentru cele greşite. De aceea au fost note atât de mici. Au fost şi oameni foarte bine pregătiţi care au picat. Nu înţeleg de ce. Probabil pentru că examenul scris a fost destul de greu şi complex”, a precizat o candidată din Suceava. Un alt aspect demn de precizat este faptul că în ceea ce priveşte Serviciul Economico-Financiar, în afară de Mihai Adrian Evuleţ care a fost declarat admis în urma contestaţiei, alţi doi candidaţi au obţinut note mai mici după reevaluare. Este cazul lui Alexandru Stefan Andrioaie, care iniţial a avut 39,5 puncte, iar după contestaţie a obţinut un punctaj de 38,33, dar şi cazul lui Constantin Petrea. Cel din urmă a avut o notă scăzută cu doar 0,5 în urma soluţionării contestaţiilor, informează Ziarul de Iaşi.
Posturi libere în Bucureşti
Deocamdată, cei care nu au trecut nici de proba scrisă, nici de interviu şi au rămas pe dinafară mai au o şansă de a lucra în cadrul Finanţelor, însă trebuie să se mute prin transfer la Bucureşti, acolo unde au rămas vacante circa 350 de posturi. Acest lucru a fost stabilit în urma unui memorandum ce a avut loc pe 21 august în capitală. „Prin acest memorandum s-a aprobat demararea procedurii de transfer a personalului din cadrul direcţiilor generale regionale ale Finanţelor Publice pe posturile prevăzute ca vacante în urma reorganizării din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare ca aparat propriu şi al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, în limita unui număr maxim de 350 de posturi”, se arată într-un anunţat afişat la Fiscul ieşean. Candidaţii trebuie să aibă o funcţie publică în cadrul Direcţiilor Generale Regionale ale Finanţelor Publice şi să depună o solicitare de participare la interviu, însoţită de un CV, dar şi de documentele care atestă îndeplinirea condiţiilor minime până astăzi la ora 15, urmând ca interviul să aibă loc astăzi, de la ora 9, în Capitală.(O.S.)

Vezi si

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de polițiști într-o acțiune BLOCADA organizată în Siret

Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret  au organizat pe raza de competență …