Eleganţă şi generozitate la “Balul Vienez” organizat la Suceava (GALERIE FOTO)

17/03/13 ora:11:18pm

~n urma evenimentului caritabil intitulat “Bal Vienez”, la care au participat aproximativ 200 de persoane din toate domeniile de activitate, s-a strâns o sumă de 100.000 de lei, bani care vor fi donaţI copiilor nevoiaşi de la Aşezământul de copii “Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuţi

Vineri, 15 martie, la Restaurant Zamca a avut loc prima ediţie a evenimentului “Bal Vienez”, organizat de Asociaţia “Ajută şi vei fi ajutat”. La acest eveniment au participat aproximativ 200 de persoane din toate domeniile de activitate, artişti, profesori, medici, avocaţi, oameni de afaceri, care s-au adunat pentru a strânge fonduri în scop caritabil. Un moment special al serii a fost licitaţia unor tablouri aparţinând unor artişti plastici suceveni, licitaţie care s-a bucurat de interes din partea invitaţilor. ~n urma acesteia, dar şi a donaţiilor, s-a obţinut o sumă de 100.000 de lei, sumă care va fi oferită Aşezământului de copii “Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuţi. Din partea aşezământului au fost prezenţi la eveniment, părintele protosinghel, Irineu Lichi, vicepreşedintele Fundaţiei Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie, care este şi economul Mănăstirii Bogdana şi care a prezentat un scurt film cu copiii de la Aşezământ.
Suceava a fost pentru prima dată gazda unui asemenea eveniment caritabil de o înaltă ţinută. Este primul dintr-un şir de evenimente care va deveni tradiţie şi va reînvia viaţa culturală a Sucevei. Prima ediţie a balului s-a desfăşurat sub eticheta tradiţiei vieneze, invitaţii respectând codul vestimentar impus pentru un asemenea eveniment. Astfel, doamnele au avut ţinute elegante, cu rochii de seară, iar domnii costume sobre. Deasemenea, meniul a fost unul special, potrivit cu evenimentul.

Tinerii dansatori de la Clubul de dans “BOOM DANCE” au deschis seara, invitându-i pe toţi participanţii. Atmosfera a fost una de basm, presărată cu momente muzicale de cea mai bună calitate şi cu momente de umor oferite de actorul Alexandru Arşinel. Interpretarea de excepţie a muzicii clasice a Orchestrei de muzică clasică « Lanto Arte » din Bucureşti, dirijor-Alex Mija şi soliştii Ana Cebotari, soprană şi {erban Vasile, bariton a făcut ca cei prezenţi să se simtă ca în minunatul oraş al muzicii-Viena. Evenimentul a fost organizat cu Clubului Rotary Suceava-Bucovina. (Georgiana GROZA)