Doi inspectori au fost eliminați din echipa IŞJ Suceava

reportersite
17/01/20 ora:8:10am

Este vorba despre inspectorul pe proiecte educaționale Luminița Corbu și inspectorul de istorie Toader Mihai Piticar. Cei doi nu au certificatul de expert în Corpul Național de Experți în Managementul Educațional, document absolut esențial pentru ocuparea unei funcții de conducere în învățământ 

Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava și-a micșorat zilele acestea echipa de conducere în urma eliberării din funcții a doi inspectori. În urma unei adrese trimise de către Ministerul Educației către instituție, s-a verificat îndeplinirea condițiilor legale privind numirea inspectorilor școlari conform prevederilor Legii Educației Naționale, a metodologiei cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar și a structurilor organizatorice aprobate pentru IŞJ Suceava.

Astfel a ieșit la iveală lipsa certificatului de expert în Corpul Național de Experți în Managementul Educațional în cazul a doi inspectori, document absolut esențial pentru ocuparea unei funcții de conducere în învățământ. Este vorba despre inspectorul pe proiecte educaționale Luminița Corbu și inspectorul de istorie Toader Mihai Piticar. Cei doi inspectori au fost numiți pe posturi în luna august 2019, prin detașare în interesul învățământului.

În urma vacantării acestor posturi, IŞJ Suceava a trimis Ministerului Educației propunerea preluării atribuțiilor de către doi inspectori din cadrul instituției care au doar câte o jumătate de normă. ”Pentru proiecte educaționale erau doi inspectori, astfel că s-a propus ca inspectorul Lidia Acostoaie, care are o jumătate de normă, să-și întregească norma, iar în cazul postului de inspector de istorie s-a propus numirea inspectorului de geografie Constantin Cocerhan, care are momentan tot o jumătate de normă. Se așteaptă aprobarea de la Minister”, a declarat Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava.

Toader Mihai Piticar se va întoar­ce la catedra de geografie de la Colegiul Național ”DragoșVodă” Câm­­pulung Moldovenesc, iar Luminița Corbu va preda economia la Colegiul Național ”Nicu Gane” Făl­ti­ceni, acestea fiind posturile ocupate de cei doi profesori anterior nu­­­mirii în funcțiile de inspectori școlari în cadrul IŞJ Suceava. (Oana NUȚU)