Friday , April 26 2024

Căpşunile care au băgat patru copii în spital erau contaminate cu stafilococ patogen auriu

capsuni [800x600]


După cum v-am relatat în numerele anterioare, nu mai puţin de zece pacienţi s-au prezentat în cursul zilelor trecute la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava acuzând stări de vomă, greaţă, ameţeli şi scaune diareice. Toţi au declarat că au mâncat căpşuni cumpărate din piaţa Burdujeni, iar dintre aceştia şase copii cu vârste cuprinse între doi şi zece ani au necesitat internare la secţia de Boli infecţioase a spitalului sucevean cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară. Patru dintre ei sunt fraţi, iar părinţii le-au declarat medicilor urgentişti că au mâncat căpşuni cu smântână. Un inspector din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava s-a deplasat la domiciliul acestora şi a recoltat probe pentru a se putea constata exact ce ingredient a provocat toxiinfecţia alimentară. ~n urma analizelor de laborator s-a constatat prezenţa stafilococului patogen aurui, ce poate produce o gamă largă de infecţii a căror gravitate şi localizare variază de la infecţii superficiale ale pielii până la infecţii ce pun viaţa în pericol, ca de exemplu septicemia sau meningita. “Nu putem şti cu exactitate de unde provine stafilococul patogen auriu, poate fi de la smântână sau de la substanţele cu care au fost stropite căpşunile. Cert este că aceste fructe pot provoca alergii puternice şi sfătuim populaţia să spele foarte bine fructele. Vom intensifica şi controalele în pieţele din judeţ pentru a verifica dacă comercianţii respectă condiţiile sanitare impuse prin lege”, a declarat Cătălina Zorescu, director adjunct în cadrul DSP Suceava. (Cristina RU{TI)

Vezi si

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de polițiști într-o acțiune BLOCADA organizată în Siret

Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret  au organizat pe raza de competență …