Friday , April 26 2024

Blue Air ar putea opera, timp de o lună și jumătate, toate cursele externe de la Bacău de pe aeroportul sucevean

Compania Blue Air analizează posibilitatea de a opera curse externe de pe Aeroportul Suceava, în a doua jumătate a lunii august și în pe toată durata lunii septembrie. Este vorba de o situație generată la Bacău de efectuarea unor lucări la pista aeroportului și unde, încă de la finele anului trecut, se anunțase că pentru un interval de 45 de zile activitatea aeroportului va fi suspendata. Marți, Blue Air a anunțat că, în urma informării primite de la administrația aeroportului băcăuan, referitoare la închiderea temporară a pistei ca parte a procesului de modernizare, compania a decis transferul zborurilor la alte aeroporturile din regiune și a demarat negocierile cu acestea pentru a identifica cea mai bună variantă pentru pasageri.

În acest sens, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și directorul aeroportului sucevean, Ioan Măriuța, s-au deplasat pentru negocieri cu reprezentanți din conducerea Blue Air transferul unor zboruri ale acestei companii de la Bacău la Suceava.

„Vrem să-i asigurăm pe toți pasagerii noștri de faptul că zborurile nu vor fi anulate, ci doar transferate, iar noi vom asigura transportul gratuit către și dinspre aeroporturile unde vor fi operate zborurile”, a declarat Cristian Buciu, Director Operațiuni Blue Air. Blue Air va informa, în mod activ, toți pasagerii care au achiziționat deja bilete pentru zborurile Blue Air din și către Aeroportul Internațional Bacău. În cel mai scurt timp posibil, pe website-ul www.flyblueair.com, vor fi afișate toate detaliile necesare cu privire la aceste zboruri. În acest moment, pasagerii din Bacău își pot rezerva călătoriile către cele cincisprezece destinații: Atena, Birmingham, Bologna, Bruxelles, Copenhaga, Dublin, Larnaca, Liverpool, Londra, Madrid, Milano, Oslo, Roma, Stuttgart și Torino, pe site-ul www.flyblueair.com. Pornind de la faptul că Blue Air operează 12 curse aeriene pe zi, către destinații externe iar pentru transferul pasagerilor va pune la dispoziție autobuze de la Bacău la Suceava, Gheorghe Flutur înseamnă că în acel interval de o lună și jumătate vor fi aproximativ 60.000 de pasageri care vor trebui „procesați”.

„De principiu mi-am arătat disponibilitatea, iar mâine la ora 12:00 am convocat o ședință tehnică cu conducerea aeroportului și cu firmele de construcții de la terminalul 2 al aeroportului Suceava.  Avem în calendar finalizarea terminalului 2 până la jumătatea acestui an, iar asta va însemna dublarea capacității de procesare a pasagerilor”, a declarat Gheorghe Flutur. El a mai declarat că tot în cursul zilei de miercuri, la București, a avut loc o întâlnire a directorului Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, cu conducerea tehnică a companiei Blue Air, în cadrul căreia s-a discutat diagrama zilnică de zboruri, precum și măsurile care ar trebuie luate în perioada următoare. Contactat telefonic, directorul Ioan Măriuța a declarat doar că și-a exprimat disponibilitatea de a prelua toate cursele de la Bacău la Suceava.

„Respectăm toți pașii legali. Urmează ca zilele viitoare să stabilim concret cum ar urma să se desfășoare zborurile pe aeroportul Suceava în lunile iulie – august. De asemenea, mâine (joi, 20 februarie – n.r.) vom discuta toate amănuntele tehnice, de la semaforizarea intersecției drumului spre aeroport cu drumul național din Salcea, pentru fluidizarea traficului rutier, până la mărirea numărului de locuri de parcare, dar și despre crearea de circuite și deservirea cu personal în așa fel încât să corespundem exigențelor cerute. Dorința mea și a conducerii Aeroportului Ștefan cel Mare este ca operatorul Blue Air să se gândească nu doar la operări de zboruri de la Suceava pe termen limitat, ci să stabilească și curse permanente de pe aeroportul de la Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur. (D.P.)

Vezi si

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de polițiști într-o acțiune BLOCADA organizată în Siret

Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret  au organizat pe raza de competență …

No comments

  1. Nu vă agitați degeaba, zborurile de la Bacău vor fi transferate la Iasi.

  2. Călător fără zbor

    Abureală electorală.
    Era mai interesant un articol de ce Tarom a renunțat la al treilea zbor zilnic și de ce WizzAir a devansat data zborului spre Viena de la 20 iulie 2020.