Friday , September 30 2022

Michael Douglas, înapoi pe platourile de filmare după tratamentul contra cancerului

Michael Douglas a revenit pe platourile de filmare – după încheierea şedinţelor de chimioterapie pe care le-a efectuat în octombrie, pentru a învinge cancerul la gât cu care a fost diagnosticat în luna august -, într-un proiect media lansat de New York Times, relatează contactmusic.com.
Michael Douglas a declarat recent că este hotărât să învingă cancerul şi, potrivit presei americane, starea lui de sănătate pare să prezinte semne evidente de ameliorare. Actorul american a filmat un scurtmetraj pentru un proiect video lansat de publicaţia New York Times, intitulat “Fourteen Actors Acting”.
Suplimentul anual cinematografic al revistei New York Times – Hollywood Issue – va fi lansat duminică. Dorind să promoveze ediţia printată, editorii site-ului publicaţiei americane au lansat proiectul video “Fourteen Actors Acting”, în care au filmat “actorii care au definit cinematografia anului 2010”. Considerat “un supliment multimedia interactiv”, acest proiect video reprezintă “o galerie video a tipologiilor clasice de actori” şi conţine 14 scurtmetraje de câte un minut, filmate în alb-negru de Solve Sundsbo, pe muzica lui Owen Pallet.
În scurtmetrajul său, Michael Douglas are o expresie gânditoare, stând într-un fotoliu din piele. La acest proiect video au mai participat câţiva actori de seamă, precum Javier Bardem, James Franco, Matt Damon şi Natalie Portman.
Agentul de presă al actorului american a declarat pentru New York Times: “Se simte mai bine. Sănătatea lui continuă să se amelioreze, însă vindecarea sa este un proces care va dura mult timp”.
Michael Douglas îşi va relua cariera în 2011, când va juca într-un lungmetraj inspirat din viaţa şi cariera pianistului Liberace.
De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a câştigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul din filmul “Wall Street”. Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum “Idilă pentru o piatră preţioasă” şi “Wonder Boys”, însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliţie Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune “Străzile din San Francisco”, difuzat de postul ABC între anii 1972 – 1976.
Unul dintre actorii de prim rang de la Hollywood şi fiu al unui alt actor de legendă, Kirk Douglas, Michael Douglas a jucat în 40 de lungmetraje, din toate genurile, remarcându-se în “Atracţie fatală” (1987), “Instinct primar” (1992), “Cădere liberă” (1993), “Hărţuire sexuală” (1994), “Jocul” (1997), “Trafic” (2000).
Cel mai recent film în care apare actorul este “Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule”, de Oliver Stone, lansat în această toamnă, în care Douglas a interpretat din nou rolul magnatului Gordon Gekko din pelicula “Wall Street” (1987), semnată de acelaşi regizor.

Vezi si

A murit Coolio, rapperul care a câștigat un premiu Grammy. Avea 59 de ani (VIDEO)

Rapperul american Coolio, cunoscut mai ales pentru hiturile “Gangsta’s Paradise” și “Fantastic Voyage”, a murit …