Marina Almasan: „Am fi putut sa ne retragem de la Eurovision”

reportersite
16 mai 2011, 8:38

Marina Almăşan a declarat că locul pe care România l-a ocupat la Eurovision a fost decis de voturile acordate pe prieteniile dintre ţări şi pe interesele geopolitice ale acestora.

„Sunt melodii care permit show şi altele care nu permit cine ştie ce show. Melodia celor de la Hotel FM, prin conţinutul şi mesajul ei, plus că a fost interpretată de o trupă care a stat în trei puncte fixe – pian, baterie şi solist, nu permite o mare desfăşurare de forţe pe scenă. În privinţa graficii de pe ecranul gigant din spatele scenei, a fost una dintre marile noastre dureri, pentru că delegaţia României a întâmpinat mari probleme în colaborarea cu organizatorii. Grafica a fost pusă la dispoziţie de organizatori în baza unor sugestii ale TVR transmise încă din martie şi, la faţa locului, am constatat că n-au fost luate deloc în calcul. Toate demersurile noastre oficiale către conducătorii televiziunii germane şi către cei ai EBU, uniunea organizatoare a Eurovision, s-au soldat cu neluarea în considerare a dorinţei noastre de a îmbunătăţi nu numai grafica din fundal, ci şi luminile pe care le-au folosit la show-ul nostru. Această rigurozitate germană, pe care personal am admirat-o dintotdeauna, a fost un mare handicap în relaţia noastră cu organizatorii. Ei n-au vrut să facă rabat de la ceea ce au pregătit pentru noi, spunând că aceste elemente au fost gândite de specialiştii lor şi că sunt foarte potrivite melodiei. Deci aceleaşi nemulţumiri le avem şi noi”, a explicat Marina Almăşan pentru Ring care au fost nemulţumirile.

„Sigur că am fi putut face scandal, am fi putut lua decizia de retragere din concurs, dar nu cred că e cazul. România trebuie să urce pe asemenea scene, ocaziile noastre de a intra în competiţia de lucruri pozitive cu europenii sunt destul de rare. România nu are voie să rateze aceste ocazii, indiferent de rezultat, şi acesta nu e unul foarte prost sau dezastruos, fiindcă ne-am clasat pe locul 17 din 43. Au fost eliminate ţări importante, iar sub noi s-au aflat, de asemenea, ţări importante. Sunt de acord că rezultatul s-a aflat sub aşteptările noastre. Băieţii s-au prezentat foarte bine, nu avem ce să le reproşăm”, a mai spus Almasan.