Tuesday , May 28 2024

Jodie Foster i-a luat apărarea lui Mel Gibson: Este incredibil de iubitor şi de sensibil

Actriţa şi regizoarea Jodie Foster i-a luat apărarea colegului ei Mel Gibson, care tocmai a fost plasat în regim de eliberare condiţionată pentru trei ani, din cauza acuzaţiei de violenţă conjugală, şi l-a descris pe actorul australian ca pe un om “sensibil” care a avut “o viaţă cu multe încercări”.
“Dumnezeule, îl ador pe acest bărbat!”, a declarat într-un interviu publicat, joi, în revista Hollywood Reporter renumita Jodie Foster, cea care a regizat lungmetrajul “The Beaver”, în care actriţa americană joacă alături de Mel Gibson.
“Îi voi fi întotdeauna recunoscătoare pentru performanţa lui din acest film. El a adus multă durere acestui personaj despre care am discutat împreună în ultimii ani şi despre care ştiam că făcea parte din psihologia lui, din felul lui de a fi. Este un aspect din personalitatea lui minunată şi am vrut să arăt acest lucru publicului”, a declarat Jodie Foster.
Actorul, obligat să se prezinte la tribunal săptămâna trecută, a decis să nu conteste acuzaţia de violenţă conjugală comisă asupra fostei sale iubite, Oksana Grigorieva, şi a semnat o înţelegere cu procuratura americană care îi permite să evite condamnarea la închisoare.
Cariera lui Mel Gibson a intrat în impas după ce actorul australian a fost arestat în 2006, pentru că a condus maşina având o alcoolemie de peste 1,5 ori mai mare decât limita superioară admisă.
Arestarea actorului a fost urmată de un alt scandal, actorul proferând în momentul arestării mai multe insulte antisemite, pentru care şi-a cerut însă scuze ulterior.
Actorul australian joacă în “The Beaver” rolul unui director de companie aflat în dificultate, care apelează la o păpuşă marionetă în forma unui castor şi căreia îi împrumută sentimente umane.
Mel Gibson a acceptat să participe la acţiunile de promovare a filmului, care va fi lansat în luna mai în Statele Unite, în ciuda riscului ca jurnaliştii să îi pună mai degrabă întrebări despre problemele sale din viaţa privată. Pentru acest lucru, Jodie Foster îi este recunoscătoare.
“Este incredibil de iubitor şi de sensibil”, a declarat actriţa, recunoscând că actorul australian nu este însă un “sfânt” şi că “are o gură mare”.
“Însă am ştiut chiar din clipa în care l-am văzut pentru prima oară că îl voi iubi până la sfârşitul zilelor mele”, a adăugat Jodie Foster.
Jodie Foster şi Mel Gibson au jucat pentru prima oară împreună în comedia “Maverick”, din 1994, şi de atunci au rămas în relaţii foarte apropiate.
Jodie Foster, în vârstă de 48 de ani, se numără printre cel mai bine plătite actriţe de la Hollywood. Actriţa, câştigătoare a două premii Oscar, pentru rolurile din “Acuzata” (1988) şi “Tăcerea mieilor” (1991), a primit suma de 16 milioane de dolari pentru rolul din filmul “Curaj nebănuit” (2007).
În anii ’90, Mel Gibson a fost unul dintre cei mai populari şi mai bine plătiţi actori din lume. El a câştigat două premii Oscar, la categoriile “cel mai bun regizor” şi “cel mai bun film”, în 1995, cu pelicula “Inimă neînfricată”. Celebrul regizor al filmelor “Patimile lui Hristos” şi “Apocalypto” a revenit în ianuarie 2010 pe marile ecrane, după o pauză de opt ani, cu rolul din thrillerul “Edge of Darkness”.

Vezi si

Cannes 2024: Filmul ”Anora”, regizat de Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d’Or. Lista câștigătorilor

„Anora”, o dramă amuzantă și emoționantă despre o tânără dansatoare exotică care se implică în …