Saturday , April 20 2024

Elton John spune că nu mai poate concura cu artişti precum Lady Gaga

Elton John, unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori ai generaţiei sale, spune că i-a trecut vremea şi că simte că nu mai poate concura cu artişti tineri, precum Lady Gaga, potrivit dailymail.co.uk.
Artistul în vârstă de 63 de ani, celebru pentru hituri precum “Rocket Man”, “Your Song” şi “Candle in the wind”, a spus că va continua mai multe proiecte, inclusiv cu trupa americană Scissor Sisters, dar a anunţat că nu va mai lansa vreun single.
“Am 63 de ani. Nu vreau să apar pe VH1 şi MTV. Nu vreau să concurez cu JLS sau Lady Gaga”, a declarat Sir Elton John pentru revista GQ.
Muzicianul a mai spus că a ajuns la stadiul în care nu mai poate scrie muzică pop sau rock ca atunci când avea 25-26 de ani. “Îmi place să fac proiecte din umbră, precum cel alături de Scissor Sisters, şi să mă distrez, dar nu cred că Elton John va mai scoate vreun single pop”, a mai spus artistul.
Elton John este unul dintre cei mai buni compozitori de muzică pop, iar luna aceasta el a lansat un album realizat în duet cu Leon Russel şi intitulat “The Union”.
“Nu mai pot să fac muzică pop şi urăsc videoclipurile. Doar când mă uit la VH1, îmi vine să vomit”, a declarat Elton John la lansarea albumului, de la BBC Electric Proms.
El a mai spus că a înregistrat 40 de albume de balade şi că oamenii nu “ţipă” după un alt disc cu Elton John şi nici el nu-şi doreşte acest lucru.
Deşi le-a criticat pe Alexandra Burke şi Leona Lewis, el şi-a arătat admiraţia pentru Lady Gaga şi chiar a cântat cu ea în duet la premiile Grammy, anul trecut.
Într-o carieră de aproape cinci decenii, Elton John a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri Top 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii ’70, cu şapte albume consecutive pe primul loc în Statele Unite ale Americii şi şase single-uri No. 1. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock’n’roll. El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA după sfârşitul anilor ’80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a primit titlul de cavaler al Imperiului Britanic în 1998.
Printre hiturile sale cele mai cunoscute se numără “Don’t Go Breaking My Heart”, “Sorry Seems to Be the Hardest Word”, “I’m Still Standing”, “Nikita”, “Sacrifice”, “Candle In the Wind” şi “Something About the Way You Look Tonight”.
Elton John a concertat la Bucureşti în iunie 2003 şi a revenit în România pentru un concert care a avut loc în iunie anul acesta, în Capitală.

Vezi si

Ucraina îl decorează pe actorul Alain Delon pentru a-i mulţumi pentru sprijinul acordat

Ucraina a decis să îi acorde Ordinul de Merit actorului francez Alain Delon pentru a-i …