Thursday , October 6 2022

Cum au vrut FBI si MI5 sa distruga cariera trupei Rolling Stones

Pentru că Rolling Stones avea o influenţă “negativă” asupra adolescenţilor americani, FBI a depus eforturi, în colaborare cu serviciile secrete britanice, pentru a le împiedica accesul în Statele Unite lui Mick Jagger şi colegilor săi de trupă.
FBI şi MI5 au recrutat un dealer mărunt de droguri şi i-au dat misiunea de a se infiltra în anturajul trupei Rolling Stones. Planul agenţilor secreţi era următorul: dacă membrii trupei erau condamnaţi în Marea Britanie pentru posesie de droguri, cererile lor de viză pentru Statele Unite puteau fi foarte uşor refuzate. Fără acces în Statele Unite, trupa Rolling Stones ar fi căzut în uitare, se arată într-o nouă biografie despre Mick Jagger care urmează să fie lansată pe piaţă, scrie Daily Mail.
În 1965, mulţumită informatorului proaspăt-cooptat, poliţiştii britanici au desfăşurat o percheziţie în timpului unei petreceri la care au participat, printre alţii, Mick Jagger şi chitaristul Keith Richards, însă nu au reuşit să găsească pastilele LSD pe care le căutau, cu toate că acestea s-au aflat aproape tot timpul la vedere. Au susţinut însă că au descoperit-o pe prietena de atunci a lui Mick Jagger, Marianne Faithfull, într-o ipostază “compromiţătoare” cu un baton de Mars, însă a fost vorba de o diversiune.
După acţiunea nereuşită, soarta le-a surâs serviciilor secrete americane. Câteva luni mai târziu, chitaristul Brian Jones a fost găsit vinovat de deţinere de cannabis, astfel încât trupa Rolling Stones n-a mai fost lăsată să intre în Statele Unite până în 1969, când Brian Jones a fost găsit mort în piscina sa.

Vezi si

Alec Baldwin scapă de proces după moartea Halynei Hutchins. El s-a înțeles cu soțul victimei, care va deveni producător al filmului „Rust”

Alec Baldwin a scăpat de procesul intentat de familia Halynei Hutchins, directoarea de imagine ucisă …