Sunday , February 5 2023

Christopher Nolan regizează un film pe care se bat toate studiourile mari de la Hollywood

Christopher Nolan vrea să regizeze un film despre „părintele” bombei atomice. Regizorul britanic se află în negocieri cu mai multe studiouri pentru a produce viitorul său lungmetraj care se va concentra asupra lui Robert Oppenheimer, relatează EFE, citată de filmnow.

Pelicula, deocamdată fără titlu şi aflată într-o fază incipientă de producţie, va prezenta viaţa fizicianului american în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi până la crearea bombei atomice, arată deadline.com.

Cineastul britanic, pe care mulți specialiști și critici de film îl consideră un geniu în industrie și despre care collider.com nota că este unul dintre cei mai îndrăgiți regizori de la Hollywood, a mai explorat tema celui de-Al Doilea Război Mondial în „Dunkirk” (2017), notează Agerpres.

Christopher Nolan este unul dintre cei mai influenţi cineaşti ai secolului XXI, graţie unor pelicule precum „Inception” (2010), „Interstellar” (2014) şi apreciata trilogie Batman: „Batman Begins” (2005), „The Dark Knight” (2008) şi „The Dark Knight Rises” (2012). Cel mai recent film al său este „Tenet”. A fost lansat în vara anului 2020, în ciuda pandemiei de coronavirus, când sălile de proiecţii din multe pieţe cinematografice erau închise sau funcţionau la capacitate redusă.

„Tenet”, un thriller de spionaj complex, în care planurile temporale se întrepătrund, a obţinut încasări de 364 de milioane de dolari, un box-office modest pentru o superproducţie de acest calibru.

Încăpăţânarea lui Christopher Nolan de a lansa „Tenet” pe marile ecrane, pentru a asigura astfel supravieţuirea cinematografelor, se află poate în spatele noului său proiect dedicat fizicianului Robert Oppenheimer.

Cineastul britanic a lucrat mulţi ani cu Warner Bros., însă studioul a decis la sfârşitul anului 2020 să îşi lanseze filmele atât în sălile de cinema, cât şi pe platforma HBO Max, ca măsură de urgenţă impusă de coronavirus.

Această situaţie l-a determinat pe Christopher Nolan să poarte conversaţii cu diferite studiouri de la Hollywood – printre care şi Warner Bros. – pentru a putea să îşi realizeze noul proiect despre inventarea bombei atomice.

Pentru prima oară într-un deceniu, niciun studio nu se află deja ca distribuitor în spatele unei pelicule semnate Nolan.

Potrivit mai multor surse, notează THR, giganți ca Sony, Universal, Warners și Paramount „se bat” pentru a pune mâna pe acest lungmetraj.

Vezi si

Un câine militar „s-a întors” pe front în trei picioare

Povestea câinelui militar Vas’ka a devenit virală după ce s-a întors pe frontul din Ucraina …