Saturday , July 20 2024

Chitaristul trupei Massive Attack, Angelo Bruschini, a murit la 62 de ani. Fusese diagnosticat cu cancer în urmă cu trei luni

Membrii formaţiei britanice Massive Attack au dat publicităţii un comunicat în care se declară devastaţi după moartea chitaristului Angelo Bruschini (62 de ani), transmite marţi DPA.

Vestea tristă vine după ce muzicianul originar din Bristol a publicat pe reţelele de socializare, în luna iulie, informaţia că a fost diagnosticat cu cancer pulmonar şi că mai mulţi specialişti i-au urat “mult noroc” în lupta cu boala. Bruschini a postat pe Facebook în iulie mesajul că a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. “De două ori până acum mi s-a urat ‘mult noroc’ de către specialişti de la spital cu privire la diagnosticul de cancer pulmonar. Cred că sunt terminat! Am avut o viaţă frumoasă, am văzut lumea de multe, multe ori, am cunoscut numeroşi oameni minunaţi, dar uşa se închide”.

Decesul muzicianului a fost confirmat marţi, printr-o postare pe contul oficial X al formaţiei. “Un talent unic, briliant şi excentric. Imposibil de cuantificat contribuţia ta la tunul Massive Attack. Cât de norocoşi am fost că am împărtăşit o astfel de viaţă alături de tine”, conform mesajului trupei, citat de Agerpres.

Formaţia de trip hop a fost înfiinţată în anii ’80 şi a reuşit să se plaseze de două ori pe primul loc în topul albumelor din Marea Britanie cu LP-urile “Mezzanine” şi “100th Window”. În 1996 Massive Attack a câştigat un Brit Award la categoria cea mai bună piesă de dans, precum şi un premiu pentru contribuţia adusă muzicii britanice în cadrul galei Ivor Novello Awards din 2009.

 

Vezi si

Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție pentru evaziune fiscală. Aducea haine de lux din Turcia fără să declare veniturile

Poliţiştii au făcut, joi, 18 iulie, șase percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, printre cei …