Wednesday , February 1 2023

Apple Watch 6 și watchOS 7 simplifică viața amatorilor de ciclism

Nu demult, bicicleta era un lucru simplu: două roți, un cadru, un lanț și niște coarne care te ajutau să eviți guri de canal, stâlpi și copaci. Tehnologia a adus multe avantaje, însă a răpit din simplitatea de care toată lumea se putea bucura.

Aruncă o privire peste ofertele din magazinele generaliste sau cele specializate în biciclete și vei descoperi o suită de produse care mai mult te vor încurca. Iar aici nu mă refer la multitudinea de componente din care poți alege, multe promițând marea cu sarea, ci infuzia de tehnologie digitală. Luată ca atare, aceasta nu reprezintă o problemă în sine. Lucrurile se complică în momentul în care dai de senzația că „trebuie” să ai aceste tehnologii, că viața ta va fi infinit mai bună dacă le deții. Pe lângă bicicletele normale, elipticele marșează foarte puternic pe acest mesaj. Din fericire, vremurile simple sunt din nou la orizont. Nu scăpăm total de tehnologie, dar măcar ne putem bucura mai mult de biciclete, fără să verificăm constant distanța parcursă, caloriile arse și timpul total petrecut pe șa. Aceste lucruri pot fi verificate mai târziu, iar soluția poate sta la încheietura fiecăruia dintre noi. Pe mine cel puțin această variantă m-a convins încă de când Apple a prezentat-o în luna septembrie!

Când COVID-19 a năvălit și oamenii au rămas blocați în case și apartamente, echipamentele de antrenament au zburat de pe rafturi. Acestea includ biciclete de orice nivel de calitate, dintre care multe sunt încă dificile de găsit în prezent. Lumea ciclismului are o mulțime de hardware foarte specializat pentru colectarea datelor în timp ce te plimbi. Un monitor de ritm cardiac pentru piept, cadență și senzori de putere pentru bicicletă și un computer pentru a măsura viteza, înălțimea, navigarea și multe altele. Este un hardware excelent, care se îmbunătățește în fiecare an, dar este scump și incredibil de specializat.

Și dacă sunt sincer, după mai multe călătorii de peste 150 de kilometri într-o varietate de condiții, aș prefera să folosesc telefonul și ceasul. Lucrurile pe care le-am văzut de la Apple Watch Series 6, watchOS 7 și iOS 14 vor face această alegere mult mai ușoară pentru mine.

Cel mai important avantaj al utilizării Apple Watch față de orice altceva de pe bicicletă este opțiunile software pe care le am la dispoziție. În acest moment, folosesc Strava pentru orice, deoarece cuprinde informațiile de care îmi pasă și are propria rețea socială distractivă cu alți bicicliști. Dar am atât de multe opțiuni diferite pentru urmărirea datelor mele de ciclism prin alte zeci de aplicații și, foarte curând, propriul software Apple va fi o opțiune concurentă.

Tracker-ul de fitness Apple are un mod de ciclism de ceva timp, dar este modest ca funcționalitate. Prinde ritmul cardiac, distanța, viteza și câteva lucruri inteligente chiar și după ce ai încetat să înregistrezi o activitate de genul timpului de calmare a ritmului cardiac. Sunt lucruri bune, dar lipsesc lucruri precum înălțimea și o modalitate de a vedea dintr-o privire viteza medie în timp. Și, bineînțeles, Apple Maps pentru bicicliști … este omis, ca să fiu politicos.

Apple Watch Series 6 oferă un pulsoximetru și altimetru hardware, ceea ce înseamnă că tracker-ul nativ de fitness de la Apple va avea mai multe informații despre nivelul de absorbție a oxigenului și urmărirea precisă a altitudinii. Acestea sunt ambele foarte la îndemână și, în timp ce unele aplicații de ciclism pentru Apple Watch oferă forme de urmărire a elevației, acest lucru va fi mai precis și nativ pentru software-ul Apple Fitness.

Din perspectiva software-ului, modul Apple Maps Cycling este construit de la bază pentru a fi sigur și extrem de precis. Este lansat oraș cu oraș, astfel încât Apple să poată face bine prima dată fără a pune în pericol viața oricăror bicicliști, ceea ce Google și astăzi ar putea face puțin mai bine cu software-ul său de cartografiere.

Trecerea la noul Apple Watch 6 mi se pare evidentă

Nu este clar imediat dacă noile hardware și software oferite cu Apple Watch Series 6 mă vor tenta să renunț complet la Strava și să trăiesc în întregime în experiența software Apple. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că această combinație mă va face să mă simt mai în siguranță și să mă bucur de mai multe date, fără a fi nevoie să mă bazez pe un set de gadgeturi complet separat de cele pe care le bucur în fiecare zi.

Și din multe puncte de vedere, acesta este strategia celor de la Apple. Posibilitatea de a face din Apple Watch un companion pentru tot ceea ce faci, în loc de doar o extensie a telefonului tău, ceva capabil să te motiveze și să te ajute, este ceea ce face ca experiența folosirii unei biciclete să merite din plin, nu doar atunci când ai toate accesoriile hardware gata de drum.

Vezi si

J.Lo, Oprah, Sharon Stone, Sofia Vergara, Kim Kardashian, la petrecerea Anastasiei Soare, „regina sprâncenelor de la Hollywood”

Românca Anastasia Soare, CEO și fondatoare a companiei de cosmetice Anastasia Beverly Hills, a organizat …