Thursday , September 29 2022

Angajatii Antena 3, pusi sa demisioneze pentru a incheia contracte pe drepturi de autor

gadea

Antena 3 face un nou pas în planul de reducere a costurilor după plecarea Oanei Stănciulescu, mutarea studiourilor în afara Bucureştiului şi după viitoarea diminuare a salariilor de la 1 februarie.
Astfel, angajaţilor li s-a cerut să-şi dea demisia, pentru a încheia contractele individuale de muncă, ca mai apoi să semneze altele pe bază de drepturi de autor.
Planul de reducere de costuri de la Antena 3 continuă cu trecerea angajaţilor de pe cărţi de muncă pe contracte de drepturi de autor. Astfel, angajaţilor li s-a cerut să-şi dea demisia, pentru a încheia contractele individuale de muncă fără alte probleme legale, ca mai apoi fiecare să semneze angajamente noi, dar exclusiv pe bază de drepturi de autor, modalitate care implică mai puţine taxe plătite statului, scrie reportervirtual.
Strategia face parte din politica de reducere a costurilor staţiei de televiziune, care are la bază situaţia dificilă a patronatului după închiderea lui Dan Voiculescu, fondatorul postului. Antena 3 urmează să disponibilizeze 50 de angajaţi începând cu 1 februarie, după ce Mihai Gâdea, directorul postului, a avut mai multe şedinte cu şefii de departamente prin care a anunţat această decizie.
Alte două măsuri vizează salariile: angajaţii care au salarii mai puţin de 5.000 de lei pe lună vor primi, de la 1 februarie, cu 10% mai puţin, iar cei care au salarii peste 5.000 de lei vor primi cu 15% mai puţin. În acest proces sunt vizaţi atât oameni din rândul redactorilor, cât şi din personalul tehnic, dar şi vedete.
Oana Stănciulescu a fost prima vedetă care a părăsit Antena 3 după anunţul disponibilizărilor, aceasta colaborând cu postul din 2011. „Contractul dintre mine şi Antena 3 încetează începând de astăzi (15 ianuarie – n.r.). După 24 de ani de jurnalism, consider în continuare că libertatea de exprimare este un bun câştigat care nu poate fi luat nimănui“, a scris Oana Stănciulescu pe Facebook.
Pe lângă reducrea costurilor, Antena 3, alături de Antena 1, îşi va muta redacţia şi studiourile în afara Bucureştiului, în clădirea Willbrook, din Otopeni, în care activează un alt canal de ştiri, Realitatea TV. Actualul sediu al Antena 3 din Băneasa, din Strada Bucureşti – Ploieşti nr. 25 – 27, nu se mai află în posesia trustului Intact. Clădirea a intrat în posesia statului, ca parte din recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro constatat în Dosarul ICA, în care patronul trustului a fost condamnat la zece ani de închisoare.

Vezi si

A murit Coolio, rapperul care a câștigat un premiu Grammy. Avea 59 de ani (VIDEO)

Rapperul american Coolio, cunoscut mai ales pentru hiturile “Gangsta’s Paradise” și “Fantastic Voyage”, a murit …