Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr, controlati de Fisc pentru averi nejustificate

reportersite
20 august 2015, 11:12

marin-banicaAndreea Marin şi Ştefan Bănică Jr. se numără printre cei 7.879 de contribuabili pentru care Fiscul a propus verificarea fiscală amănunţită, în cadrul „Programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal”, care presupune verificarea la sânge a românilor care afişează averi semnificative, dar care nu sunt justificate de veniturile declarate, au declarat surse din cadrul ANAF.

Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr vor fi notificaţi de Agenţia Naţională de Administrare Ficală (ANAF) cu privire la începerea verificării fiscale şi li se va solicita să aducă dovada veniturilor în baza cărora s-au efectuat anumite cheltuieli, potrivit  Adevărul.

În acest scop, cei doi vor completa câte o declaraţie de patrimoniu, asemănătoare cu declaraţia de avere, şi vor aduce o serie de documente justificative privind veniturile realizate. Dacă aceştia dovedesc că veniturile în baza cărora s-au făcut anumite cheltuieli cum ar fi achiziţii de imobile, autoturisme, etc, au fost declarate la Fisc, se emite o decizie de încetare a procedurii de verificare.

În caz contrar, ANAF emite o decizie de impunere: pentru orice venituri constate de organele fiscale, a căror sursă nu a fost identificată, se impune cota de impozit de 16%, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile. Dacă cei doi contribuabili vizaţi de verificarea fiscală nu depun declaraţia de patrimoniu şi venituri în termen de 60 de zile de la primirea avizului de la Fisc, ei riscă amenzi de până la 50.000 de lei.